11 Mayıs 2018 Cuma

YÜZME VE EBEVEYNLER

Yüzme oldukça zorlayıcı bir atmosferi bulunmaktadır. Bir defa çocuk açısından bakıldığında pek sosyal olmayan bir ortam bulunmaktadır ve oldukça yoğun çalışmalar ve özveri isteyen bir spor dalıdır.

Yüzme Kursu ile başlayan serüven lisanslı sporcu olarak devam eder ve Bu yüzme Kurslarında yetenekli çocuklar seçilerek Yüzücü olarak özel eğitime tabii tutulur. Sonrasında artık hem çocuk, hem Aile yüzme Dünyasına ilk adımı atmış olur. Bu yoğun çalışmalar sonucu önceden kestirilemez ve sabırsızlık sonucu başarı ne zaman geleceği bilinmez. Çalışmalar sabahın erken saatlerinde başlar ve öğleden sonra okul çıkışında bir antrenman daha olduğu için yüzücüler adeta bir seçim yapma noktasına gelmektedir.

Yüzme sporunda Anne ve Babaları uzun bir yol beklemekte ve desteklemek için adeta psikolog gibi çocuklarını desteklemeleri gerekir. Uzun sürecek yüzme çalışma programları ve haftalık programlara bir de ara programlar eklenmektedir. Çocuklarımız   bir Yüzme Kursundan çok performans gibi farklı bir ortam oluşmaktadır. Sabah  erken uyanan veliler ve çocuklar Yüzme Antrenmanına götürmek için erkenden yola çıkarak mesai yapmaya başlar.

 Yüzme Antrenmanı sonrası sporcuları kahvaltı yaptırmanız ve okul yollarına düşmeniz gerekir.  Sonrasında biraz soluk alabilir ve iş hayatınız başlamaktadır. . Akşam işten çıkıp artık okul çıkışından alarak yine Yüzme Kursu antrenmana götürmelisiniz yüzme antrenmanları uzun sürmekte olduğu için onları beklerken vakit geçirmeniz gerekir.

Tabi ki 2.5 saat süren antrenmanı izleyip yada bekleyip giyinme sırasını takip etmeli. Eve gidip akşam yemeğine hazırlandığınız zaman  işiniz bir nebze bitiyor. Yüzücü velisi olmak ve tüm gününüzü böyle özetleyebiliriz.

Hiç yorum yok: