15 Mayıs 2018 Salı

JİMNASTİK NEDİR

JİMNASTİK

Jimnastik, atletizm ve gösteri nitelikleri taşıyan, vücudun esnekliğine dayalı, çeşitli ritmik, artistik hareketlerden oluşan aletli ve aletsiz yapılan bir spor dalıdır Vücudun rahatlaması, zinde olması, sağlıklı olması için geçmişten bugüne insanlar farklı hareketlerle jimnastik hareketlerini yaparlar.

İnsanoğlunun var olduğu zamanlardan bu yana hayvanlardan öğrenilen hareketleri taklit yoluyla ortaya sergiledikleri görülmüştür. Özellikle maymunların çeviklik özenerek ilk jimnastik hareketlerini gerçekleştirdikleri belirtilir.

JİMNASTİĞİN ÇOCUKLARDA FİZİKSEL GELİŞİMİ

Jimnastik, vücudun fiziksel yapısını düzeltme ve geliştirme amacıyla vücudu düzenli hareket ettirme sanatı olarak da nitelendirilmiştir. İnsanın fizik ve moral yetilerini eğitmek, Jimnastik Kursu fiziksel ve ruhsal verimini artırmak amacıyla yapılan hareketler de jimnastiğin içinde yer almaktadır. Eski uygarlıklarda jimnastik ayrı ayrı biçimlerde uygulanırdı.


ESKİ UYGARLIKLARDA JİMNASTİK

Avcı topluluklar taş atma, silah deneme, koşma vb. alıştırmalar yaparlar, balıkçı topluluklar ise kürek, yüzme, balık tutma yarışmaları düzenlerlerdi. Çinliler olağan vücut çalıştırmalarını bir çeşit tıbbî jimnastik ile tamamlar, Hintliler vücut için yararlı hareketleri sağlık bilgisinin ışığında düzenlerlerdi. Batı dünyasında jimnastiğin ilkelliğinden kurtulup gerçek bir sanat olma yoluna girmesi Helen uygarlığı zamanında olmuştur. Yunan uygarlığı ile jimnastik yayılmış.


MODERN JİMNASTİK

Bugün gelişen teknoloji ile birlikte Jimnastik Kursu turizm sektöründe eğlence departmanında yerli ve yabancı konukların rahatlaması, sağlıklı olması için farklı çalışmalar içinde düzenlenerek sunulmaktadır. Suda yapılan hareketler, sabah jimnastiği, aerobik, step, yoga, meditasyon vb. çeşitleriyle konukların ilgisini çekmektedir





Hiç yorum yok: