22 Mayıs 2018 Salı

YÜZME KURSUNDA NEFES KULANIM TEKNİKLERİ

Her hangi bir Yüzme Kursu size bir çok sağlık sorunu konusunda rahatlıkla yardımcı olabilir. Bedensel gelişimi her zaman bir üst noktaya çıkaran mükemmel sporlardan biri olmuştur. Su yüzeyinde Yer çekimi neredeyse sıfıra indiği bu sürede her türlü fiziksel hareketi kolaylıkla yapabilirsiniz. Yüzmede  tüm kaslarının uyumlu çalıştığını sizde hissedebilirsiniz.

FİZİK TEDAVİDE KULLANILAN YÜZME DESTEĞİ ÖNEMLİDİR

Aynı zamanda Yüzme Kursu özellikle fizik tedavide kullanılan diğer sporlardan biri olan yüzme sporu vücut kaslarının geliştirmek için simetrik ve dengeli bir biçimde yapılmalı diğer sporlara göre etkili olmaktadır ve  gelişimini sağlar. Önceden yada sonradan olan çeşitli sakatlıkların tedavisi yüzme sporu ile giderilebilir.


YÜZME KURSUNDA ANTRENÖR GÖZETİMİNDE YÜZMENİN FAYDALARI

Yapılan her spor dalından farklı olarak yüzme oksijen harcattığı, damarları genişlettiği gibi özellikle kalp atışını kuvvetlendirdiği yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Ancak yüzme sporu, yatay pozisyonda yapıldığı için suyun kaldırma kuvvetinden yararlanarak kalp ve dolaşım sistemi daha rahat çalmaktadır. Yüzücülerin dolaşım sistemi her zaman ve genelde daha düzenli olmuştur.

YÜZME KURSUNDA TEKNİK DÜZELTME NASIL OLUR

Bundan önce bir şekilde yüzmeyi öğrenmiş olabilirsiniz. ancak dışarıdan bakıldığında göze hoş gelmemektedir. İşte yüzme tekniğinizi bir Yüzme Kursuna giderek düzeltebilir hatta ileri seviyeye ulaştırabilirsiniz. İyi bir yüzme tekniği yüzme hızını da rahtlıkla artırabilir. Önemli olan Antrenör eşliğinde günde 1 saat olarak zaman ayırmanız yeterli olacaktır. Haydi Yüzme Kursuna....

Hiç yorum yok: