4 Mayıs 2018 Cuma

YÜZME KURSU İLE KORKUNU YEN

SU KORKUSU NEDİR?

Aquafobi olan su fobisi birçok insanda görülen bir boğulma korkusudur. Utanılası bir konu olmamakla beraber yüzme kurslarımıza katılarak çok kısa sürede üstesinden gelebileceğiniz bir yüzme korkudur.

KİMLER SU KORKUSUNA KAPILABİLİR?

Yüzme korkusu boğulma tehlikesi geçirmiş ve iç güdüsel bir korku olmaktadır.  Çocukluk yada yetişkin olarak yüzerken yaşadığınız boğulma tehlikesi yaşamış olabilirsiniz. siz de  sudan ve yüzmekten korkuyorsanız, bunu Yüzme Kursu programına katılarak yenebilirsiniz.

En önemlisi daha önce yüzmeyi öğrenirken profesyonel bir yüzme kursundan eğitiminizi almamış olmanızdır.  Yetersiz ve tecrübesiz bir antrenör size bu eğitimi veremez.Yüzme sporunu seveceğiniz ve ondan soğutmaktadır.

SU KORKUNUZU NASIL YENEBİLİRSİNİZ

Peki bu korkumuzu nasıl yenebiliriz? Sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bunun cevabı tabi ki profesyonel bir ekiple uygun havuz koşulları sağlayan bir yüzme kursunda alacağınız hizmet ve eğitim olacaktır. Fakat ön bilgilendirme olarak sizlere şunlardan bahsedebiliriz :

Sudan korkmak yada fobi dediğimiz gibi utanılacak bir durum değildir. Hiç kimse diğer insanlarla suda kendini aynı seviyede güvende hissetmeyebilir. Temel yüzme becerilerine sahip birisi göletlerde yüzmekten korkmazken okyanusta yüzmekten korkabilir. Deneyimli bir yüzücü olsanız bile tedirginlik hissi duruma göre değişebilir.


YÜZME KURSUNU İYİ ARAŞTIRIN

Gitmek istediğiniz ve almak istediğiniz yüzme kursunda yapacağınız egzersizler çok önemlidir.  İlk etapta kendinizi güvende hissetmeniz açısından su seviyesi göğsünüzü geçmeyecek yerlerde çalışabilirsiniz. Suya alışmak önemli bir başlangıçtır. Önce sadece ayaklarınızı sokarak, sonra avuçlarınızı, sonra yüzünüze havuzun suyundan avuçlar çarparak işe başlayabilirsiniz. Yüzme kursu ekibimiz bu aşamayı bütün hassasiyetiyle sürdürecektir.

-Eğer su boy seviyenizi geçiyorsa mutlaka yüzme kursunda bulunan hocanızın yardımı ve desteğini almalısınız. Zaten bu konuda yüzme kursu ekibimiz size çalışmaların başından sonuna kadar destek olmak için orada bulunacaklar.

-Suya girdiğiniz zaman kafanızı suya sokmak ve kendinizi orda rahat hissetmek önemli bir basamaktır. Suyun altında nefesinizi tutarak, kendinizi nasıl hissediyorsunuz gözlemleyerek bir sonraki aşamaya daha profesyonelce geçebilirsiniz.

-Egzersizleri olabildiğince sakin ve acele etmeden yapmalısınız. Yaptığınız şeylerin niteliği önemli ne kadar sürdüğü değil. Bunu unutmayın. Günler haftalar hatta aylar da sürse sonucunu alacaksınız bundan emin olun.

Suya, yüzmeye duyulan korkunun doğru çalışmalarla aşılması en rahat korkular olduğunu artık biliyoruz. Bu korkunuzu en rahat şekilde yenmek için sizi alanında profesyonel hocalarımızla çalışacağınız yüzme kursumuza bekliyoruz.

Hiç yorum yok: