23 Mayıs 2018 Çarşamba

YAZ KAMPI İÇİN İP PARKURU

Yaz Kampına katılan öğrenciler için ağaç gövdeleri ve üstlerine veya uzun direkler kullanılarak  üzerlerinde Halat köprüsü, Tüp tünelleri, Titrek köprüler, Denge ipleri, Salıncaklar, Tırmanma panosu, İp ağları gibi özellikler taşıyan istasyonları olan birbirinden çok farklı ve eğlenceli adrenalin dolu parkurları bir arada olduğu istastonlardan oluşmaktadır.


ÇOCUKLAR İÇİN YÜKSEK İP PARKURU 

Yüksek İp Parkurları eski çağlardan günümüze kadar bir çok ülkede Askeri, Güvenlik, Kurtarma ve İtfayeci gibi kişilerin eğitimi için kullanılmıştır. İlk olarak 2. Dünya savaşı yıllarında, İngiliz ordusu askerlerin mukavemetini ve çevikliğini geliştirmek amaçlı engeller, Asma köprüler ve İp parkurları kullanmıştır.
Aynı yıllarda Alman Bir Pedegog olan Kurt Hahn tarafından İngiliz askerlerine hayatta kalma ve takım olarak hareket etme amacı ile dahada geliştirilmiştir. Şu anda Türk ordusu da uzun yıllardan bu yana bu tarz parkurlarla askerlerini üstün başarısı için kullanmaktadır.

ADRENALİN  İÇİN İP PARKURLARI 

Kampçıların kullandığı İp Parkuru, Uzmanlar tarafından ağaca zarar vermeyerek, ağır yük taşıyabilen ve çift güvenlikli çelik halatlar kullanılarak inşa edilmektedir.

Tarihte her ne kadar askeri amaçla yapılsa da son yıllarda insanların adrenalin tutkusu sayesinde İp parkurları büyük ilgi çekmiş ve çığ gibi büyüyerek Ülkemizde de özellikle turzim sektörü başta olmak üzere Yaz kampı ve Gençlik kampları için tüm dünyada öğrencilerin en çok sevdiği bir aktivite haline gelmiştir.

Kampçıların yaşadığı adrenalinin doruk yaptığı bu etkinlik sonrası tekrar istemeleri bunun bir göstergesi olmuştur.


İP PARKURU GENÇLER İÇİN GÜVENLİK 

1- Emniyet için halat üzerinde kalıcı olmalı, Manuel müdahaleye gerek duymaz.
2- Halatta kaymak için başka aparata gerek olmaz.
3- Kampçılar ağaç üzerindeki Platformlarda rahatça dinlenme fırsatı bulur.
4- Kampçılar eğitmenler gözetiminde bağımsız olarak parkurda gezinir.
5- Parkur arası geçişler sayesinde kampçılar toplu hareket ederler. 
6- Kampçıların kullandığı, Tüm aksesuarlar dayanıklı ve kaliteli Alman kalite standartlarını taşır.

Kampçıların kullandığı parkur denetimlerine danışmanlık  standardizasyonuna sahip, üretici ve uygulamacı,  partner olarak birlikte çalışmaktayız.

Öğrenciler için Parkurların yıllık bakım, denetim ve inspeksiyonlarını sürekli yetkili firma tarafından düzenli periyotlarla yapılmaktadır.

Aquakamp Gençlik Kampına katılan öğrencilerin güvenliği için Parkurların yıllık bakım, denetim ve inspeksiyonlarını sürekli yetkili firma tarafından düzenli periyotlarla yapılmaktadır.

Hiç yorum yok: