29 Mayıs 2018 Salı

MASTER YÜZME YARIŞLARI

Çocukluklarını önce Yüzme Kursu ve sonrasında yarışmacı sporcu olarak başlayan ve daha sonra profesyonel yüzücü olarak devam eden, devamında aktif yüzme sporunu bıraktıktan sonra bu spora devam etmek isteyen sporcular olarak tanımlaya biliriz.

Sporcular Yüzme yarışmalarından bu yana Havuzun tozunu atan, klor kokusunu içinden atamayan, sudan ayrı kaldıklarında karaya vurmuş bir balık gibi kendilerini hisseden, tüm yaşamlarını yüzme dünyasına adayan hayatını bunun üzerine kuran, yüzme sporunu yaşam biçimi olarak algılayan,  emektar yüzücülerdir. Tabi bu yazı uzun oldu ancak bunu hak ettiklerini düşünüyorum.

Türkiye ve dünyada Master Yüzmeyi ve yüzücüleri tanıtmak gerekir. Master yüzücüleri, Türkiyede ve dünyada Hak ettiği seviyeye ulaşabilmesi için çok çalışmamız gerekmektedir.

Türkiyede, Masterlar  yirmi beş yaş üstü yüzücülerin her beş yaşta bir artan kategoriler halinde, Türkiye Yüzme Federasyonu faaliyet programları ile beraber bir araya gelip FINA (Uluslararası Yüzme Federasyonu) kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen yarış organizasyonları bütünüdür.( yüzmeplus sayfasından alıntı yapılmıştır.)

Yüzme sporunda, Masterlar lokomotif olma adına önemli görevler üstlenmiştir. Yüzme Kursu Faaliyet programı neticesinde bir araya gelen Ustalar, sosyo - kültürel oluşumlar yaratırlar. Masterlar da, Her yarış kendi içinde bir heyecana sahne olur, yarışlar sırasında,  eski günler de anılır.Bu Müsabakalarda, tüm masterlar, yarış heycanını tekrar yaşarlar.



Yüzmede, Master Kategorileri

25 yaştan sonraki her yüzücü 5 yaşta bir kategori atlamaktadır, yarışlarda seriler yüzülür ve yüzülen seriler sonucunda en iyi dereceden en kötü dereceye kadar liste oluşturulup, tüm yarışlarda stiller bazında dereceye girenler belirlenir.

Hiç yorum yok: