25 Nisan 2018 Çarşamba

KAMP KURMANIN PÜF NOKTALARI

Çadır kurma ve Kamp ateşi yaparken dikkat etmeniz gereken kurallar nelerdir. Kampçılık nedir?, Kamp nasıl yapılır?, Yaz kampında veya gençlik kampında, ilk önce nelere özen göstermek gerekir, özetlemek ve sizlere anlatmak istiyorum.

Yaz kampında, çocuklara kamp kurmak ayrı bir heyecan verir. Türkiye de ve Dünya da değişik deneyimler yaşamak isteyen ve doğaya açılmak isteyen Doğa en büyük tercihi çadır kurmaktır. Yaz kampında iyi bir  kamp ve kaliteli  bir geceleri sıcak tutacak bir uyku tulumu ve  özenle hazırlanmış  yiyecek stoklarını güvenli bir yerde saklamalısınız. , Yaz Kampı ilk defa kamp yapacak çocuklar ve öğrencilerimize tavsiyelerimiz bulunmaktadır.

Şehir hayatının sağladığı kolaylıkları unutun bunları doğada bulmalısınız. Ormanlarda bu kolaylıkları bulamayacaklarını anlatmamız gerekir. Kamp kurulan yerde en temel unsur, doğaya saygı olmalıdır. Çadır Kampı kurulacak yeri seçerken de çevreye zarar vermemeye özen gösterilecek yer seçmelisiniz.Kamp yerinde, Bir diğer dikkat edilecek nokta da Kampa gitmeden hava durumunu öğrenmelisiniz. Çadır kurduğunuz bölgenin konumu ve  çok rüzgarlı ise çadırı en az rüzgar alan bölge olan yere  kurmak size destek verecektir.

Yer seçimi ve Çadırını kuracağınız yeri de iyi seçmelisiniz. Kamp Çadırını mümkün olduğu kadar düz ve temiz bir zemin üzerine kurmalı ayrıca zemini iyi temizlemelisiniz. Kamp çadırının altındaki yeri taş ve benzeri gibi materyalleri temizlemeli bu size daha konforlu  kamp imkanı sağlayacaktır.  Eğimli bir arazi üzerinde iseniz kamp çadırını, yatma sırasında başı yukarıda kalacak şekilde yerleştirin. Çadır kuracağınız yerin yağmurlardan oluşacak sel basması, gibi tehlikelerden uzak bir yerde olmasına özen gösteriniz.

Hava ve Meteoroloji durumuna göre, Ayrıca hava bulutlu ve yağmur yağacak gibiyse çadırı bir tümsek üzerine kurmalısınız. Kampın yoğun bir yağış sonrası oluşabilecek yağmur suları, çadırın altından değil yanlardan kanal açarak çadırın su basmasını önleyebilirsiniz. Yaz kampında kamp ateşi yakarken ateşin etrafını taşlarla O olacak şekilde dizmeli  güvenlik için önemlidir. Gece biterken mutlaka ateşi söndürerek uyumalısınız.

Hiç yorum yok: