11 Nisan 2018 Çarşamba

YAZ GENÇLİK KAMPININ ÇOCUKLARDA ETKİSİ

ÇOCUKLAR İÇİN YAZ KAMPININ ÖNEMİ NEDİR?

Yaz Gençlik Kamplarının olumlu etkileri nelerdir. Eğitim-öğretim yılının bitmesi ile beraber ebeveynler çocuklarının uzun bir maratonun vermiş olduğu baskı ve yorgunluğu atabilmeleri için altarnetifler ararlar. Bu alternatiflerden biride Yaz Gençlik Kampı olmaktadır.

BÜYÜK ŞEHİRLERİNİN ÇOCUKLARA OLUMSUZ ETKİSİ

Çocuklar büyük şehirlerde yaşamaları ve yeterince yeşil alan olmadığı için doğa ile iç içe olamamaktadır. İşte tam da bu noktada Yaz Kampları imdadımıza yetişir. Çocuklarımızın doğa içerisinde yapabileceği sayısız aktivite, spor ve yeni arkadaşlıklar!
             

ÇOCUKLARDA KİŞİSEL GELİŞİME ETKİSİ

Diğer taraftan yaz kampları çocuğun kişisel gelişimi ve fiziksel içinde çok önemlidir. Çocukların Gelişimleri için çeşitli programlar aquakamp  hazırlayarak, özellikle içine kapanık,kendine güven duymayan,sorumluluk sahibi olmayan çocuklarımızın kamp dönüşünde Aileleri tarafından bu tür davranışlardan yavaş yavaş sıyrıldığı gözlemlenmiştir.
             
KENDİLERİNİ İFADE EDEBİLMELİLER

Çocuklar kamp ortamına girdikten sonra kendilerini her konuda ifade edebilme özelliği kazanırlar. Tüm işlerini disiplinli bir şekilde kendileri yapmak zorunda kalırlar. Anne ve babaları olmadan sorumluluk kazanırlar.
             
Kişilik gelişiminde olumlu etkileri olan Gençlik Kampları bir nevi çocuğun kendisini tanıyabilmesi ve özgüven duygusunun gelişimi için idealdir.

Hiç yorum yok: