24 Nisan 2018 Salı

ÇOCUĞUNUZ İÇİN YÜZME BAŞLIYOR


Çocuğunuzun bedensel, zihinsel ve sosyal açıdan doğru bir şekilde gelişmesinde yüzmenin yeri çok büyüktür. Her çocuğun kemik gelişimi başta olmak üzere boğulma riskine karşı yüzme öğrenmesini bilmesi gerekmektedir. Fakat bu aşamada çocuğunuz için doğru yüzme kursunu bulmak atılacak en önemli adımdır. Çocuğunuzun suyla tanışacağı, sosyal çevre edineceği bir yer alan yüzme kursunu seçerken dikkat etmeniz gereken belli başlı noktalar şu şekildedir.

Yüzme Kursu Seçimi Nasıl Olmalı?

ü  Seçeceğiniz yüzme kursunun referanslarının olup olmadığı yüzme kursunun kalitesini belirlemenizde önemli rol oynar. Mutlaka referansı olan kursları tercih edin.
ü  Anlık çalışmaları gözlemleyebilme şansına erişebiliyor olmanız, çocuk ya da çocuklarınıza eşlik edebilmeniz onları izleyebilme durumu da kursun şeffaflığı ve başarısına duyduğu güven açısından önemlidir.
ü  Eğitmeninizin çocuğunuza davranış şekli
ü  Çocuklara ilgisinin eşit olma durumu
ü  Sürekli olarak gözünün önünde tutması
ü  Su analizlerinin yapılıp yapılmadığı ve analiz sonuçlarına göz atın.
ü  Suyun derinliği hakkında, yüzme programında çocuğunuzun yaş kategorisine uygunluğu hakkında bilgi sahibi olun.
ü  Suyun berrak ve sirkülâsyonun gereken şekilde olması yüzme kursu içerisinde dikkat edebileceğiniz önemli noktalardır.

Yüzme kursunuzda çocuğunuz hakkında bilgi alın.
Bu yalnızca yüzme konusunda değil çocuğunuzun yeteneklerini ve insanlarla olan ilişkilerini de incelemenize, çocuğunuza doğru yönlendirmelerde bulunmanıza yardımcı olacaktır.

ü  Derslerdeki başarısını ve zorlandığı noktaları öğrenin. Ki bu şekilde ona gereken motivasyonu sağlayabilin.
ü  Ortalama ders süresini, doğru beslenme şeklin, programın işleyişi hakkında bilgi sahibi olun.

Çocuğunuzdan geri dönüşler alın
ü  Çocuğunuza ya da çocuklarınıza derslerden sonra fikirlerini sorun
ü  Yüzme hakkındaki fikirlerini, sevdikleri ve sevmedikleri bir durum olup olmadığını sorun.
ü  Zorlandıkları yerleri, insanlarla olan diyaloglarını sorun

Seçeceğiniz yüzme kursunun çocuğunuz için doğru yüzme kursu olduğuna kesin karar vermek için yukarıdaki notların üzerinden geçtiğinize ve tatmin edici cevaplara sahip olduğunuza inandığınız zaman kayıt yaptırın. Çocuğunuzun sağlıklı gelişiminde sporun önemli olduğunu, disiplin, özsaygı ve hayata karşı daha sağlam durmasına yardım ettiğini çocuğunuza hayat boyu yararı olacağını unutmayın.

Hiç yorum yok: