20 Nisan 2018 Cuma

YAZ GENÇLİK KAMPI İÇERİSİNDE KAMP KURMANIN İNCELİKLERİ

Yaz Gençlik kamplarının olmazsa olmaz eğlence aktivitelerinin başında kamp kurmak gelmektedir. Peki, başarılı bir kamp kurmak ve ateşin başında eğlenmek için gerekli olan malzemeler nelerdir?

Ülkemizde her yıl milyonlarca genç ve yetişkin kamp yaparak eğlencenin ve doğanın tadını çıkartmaktadır. Yaz okulları, yaz kampı kapsamında hizmet veren tesislerde de yaz kampı özellikle yer almaktadır. Yaz kampının olmazsa olmazlarından olan kamp çadırı kurmak, kamp ateşi yakmak, ateşin başında korku hikayeleri anlatmak kısacası eğlenceli vakitler geçirmek gençlerin ve kamp tutkunlarının heyecanla beklediği bir aktivitedir.


Bu bağlamda güzel ve başarılı bir kamp aktivitesi gerçekleştirmek için hangi malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır?

Çanta ve matara nasıl seçilir?

Kamp kurma kararı aldığınız ilk andan itibaren ihtiyacınız olan malzemeler aşağı yukarı bellidir. Matara ve sırt çantası ise bunların başında gelir.  Sağlam sırt çantası seçmek, çantanın içerisine koyacağınız malzeme seçimi de bir o kadar önemlidir. Alacağınız sırt çantasının çok sayıda gözlere sahip olması çantayı çok daha kullanışlı hale getirecektir. 

Diğer önemli konu ise doğa ile iç içe güzel vakit geçirirken yanınıza ihtiyaç duymayacağınız şeyleri alarak boşu boşuna hamallık yapmak olacaktır. Bu nedenle kamp için yanınıza gereğinden fazla eşya almamaya özen gösterin. Kamp sırasında kullanmak için kendinize uzun süre kullanabileceğiniz sağlam bir matara alın.

ÇADIR
Kamp yapılacak olan alanın iklim ve bitki örtüsüne uygun özellikte bir çadır seçmek ve çadırın kurulumu hakkında tecrübe sahibi olmak kamp için çok önemlidir.

MAT NASIL SEÇİLİR?

Mat seçiminden evvel çadırı kurduğunuz yerin zeminin düz olmasına, altında kozalak, taş benzeri şeylerin olmamasına dikkat edin. Aksi halde çadırın tabanı zarar görebilir ve matı serdiğiniz zaman yatarken sorun yaşayabilirsiniz. Matın esas amacı yerle aranızda bir tabaka oluşturarak soğuğa engel olmaktır. Gençler için hazırlanan  çadır ve kamp ateşini hazırlarken başlarında konusunda tecrübe sahibi olan uzman eğitmenler olduğundan dolayı yanlarına malzeme 

Hiç yorum yok: