9 Nisan 2018 Pazartesi

BAŞLICA CİMNASTİK ( JİMNASTİK ) TÜRLERİ


Estetik hareketlerin peş peşe yapılmasıyla birlikte ortaya çıkan sistemsel vücut görüntüsü jimnastik spor dalına ait olurken bu spor türünde çocuk, kadın ve erkek herkes tarafından uygulanabilmektedir. Erkeklerin jimnastik sporundaki hareketleri çok daha zorlu ve sert bir şekildeyken kadınlarda ve çocuklarda bu hareketler daha yumuşak ve estetik bir görünüm ortaya çıkartmaktadır.

Jimnastik kursu içerisinde profesyonel eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen erkek jimnastiğinde uygulanan hareketler gene bütün vücudun çok esnek olmasını, kol ve de bacakların birbirleriyle bir uyum içerisinde hareket etmesini sağlarken aletli jimnastikte erkeklerin halka, kulplu haricinde barfiks benzeri sporlarına eşlik eden malzemeler ve aletler bulunmaktadır. Jimnastik kursu ile jimnastik yaparken erkekler kullanmış olduğu aletlerle estetik hareketler ortaya koyarken jimnastik türleri içerisinde zorlayıcı hareketler çoğunlukla erkekler kategorisinin içerisinde yer almaktadır.

Jimnastik kursu içerisinde konunun uzmanı olan eğitimciler tarafından yol gösterilerek yapılan jimnastikte kadınların ortaya koyduğu hareketler çok daha estetik hareketler olup, bunlara eşlik eden aletler ise erkeklere oranla çok daha şık ve de taşınabilir özelliktedir. Ayrıca kadınların aquakamp jimnastik hareketleri yaparken ortaya çıkan görüntüler bu spor dalında önemli olan kadınların her aşamada estetik bir duruş, estetik bir görünüm ve estetiği ile beğeni yakalaması gerekmektedir. Kadın jimnastiğinde yer alan atlama masası, denge sağlayan tahta, yer hareketleri yer alırken bunların arasında bulunan denge çubuğu veya kurdele kullanılarak yapılan hareketleri içermektedir.

Jimnastik çeşitleri arasında dikkat üzerine çeken türlerin en başında erkeklerin genel açıdan tercih etmiş olduğu kulplu beygir adı verilen alet yer alırken bu alet uzunca bir tahtanın üzerinde olan iki adet kulp sayesinde jimnastikçiler tarafından sıkça kullanılmaktadır. Jimnastik içerisindeki hareketler iki kulp yardımıyla estetik şekilde kullanılırken oldukça zorlu hareketler de genel açıdan bu kulplu beygir adı verilen alet ile beraber yapılmaktadır.

Jimnastik kursu içerisinde eğitim gören ve jimnastiğin inceliklerini öğrenen çocuklar için daha kolay ve daha estetik hareketler konunun uzmanı olan eğitimciler tarafından kontrollü bir şekilde uygulanmaktadır. Bu bağlamda çocuğun bedenini kontrol edebilmesi ve komutlarla kaslarını sağlamlaştırması açısından jimnastik çok önemlidir.

Hiç yorum yok: