4 Eylül 2017 Pazartesi

YÜZME SPORUNUN MEKANİK PRENSİPLERİ NELERDİR?

Yüzme sporu yaparken kendine has prensipleri bulunmaktadır. Aquakamp Yüzme Kursuna katılan kişinin mekanik bilgisi direk yüzme sporuna uygulanan prensiplere dayanmalıdır. Kulaç mekaniği tamamen doğru algılanmalı ve uygulanmalıdır.

Bu yüzme kuralları tam olarak iyi anlaşıldığı taktirde gerek kelebekte gerekse serbest sitilde veya kurbağalama tekniğinde kolunuzu şöyle atacaksınız veya böyle yapacaksınız diye uyarılar olur, Bazen bu uyarılar ters etki yapar ve yüzücü hızlı gidemez. Sadece temel teknik gösterilmelidir. Düzeltme bu yönden olmalıdır. Yüzücü her zaman fiziğini değil aklını da kullanmalıdır. Yüzücü ve Antrenör birlikte hareket etmeli mekanik etkilerin nasıl olması gerektiğine birlikte karar vermeli.

İtme hızı yüzücünün uygulanmasında iki kuvvete ayrılır. Kuvvetlerden biri geriye iterken, Diğeri ileri itme prensibi ile çalışmaktadır.

Hızlı Yüzmek için Sporcu Aşağıdaki prensipleri yapmalıdır.

1- Sudaki karşı koymayı azaltmalı,
2- Sudaki itmeyi çoğaltmalı,
3- Her ikisini aynı anda kullanmalıdır.

Aquakamp Yüzme Kursu öğrencileri işte bu doğrultuda ve bilimsel olarak çalışmalarına devam eder. Bu teknik çalışmalar için Kapasitesi yüksek yada Kademesi yüksek eğitim almış Antrenörler Yüzme sporunda öğretici olmaları gerekmektedir.

Son zamanlarda yapılan araştırmalarda, kulaç mekaniğini geliştirmek için karşı koyma prensibini azaltmak gerektiğine vurgu yapılmaktadır.


Hiç yorum yok: