20 Eylül 2017 Çarşamba

YAZ KAMPLARI NE ZAMAN YAPILIR? KİMLER KATILABİLİR?


Türkiye'de son yıllarda önemi daha da iyi anlaşılan ve özellikle Ailelerin çocuklarını bu dil kamplarını tercih ettiği görülmektedir. Ülkemizde, Okul dışı eğitimin parçası  olan Gençlik Kamplarının önemi yeni yeni  anlaşılmaktadır.  Tabi ki öncelikle Okul dışı eğitimin ne olduğunu açıklamak isterim.

OKUL DIŞI EĞİTİM NEDİR?

Çocukların Okullarda gördüğü normal eğitimin dışındaki zamanların değerlendirilmesi ve öğrencilerin doğrudan kişiliklerini ve Gelişimlerini etkileyen derslerin dışında kalan zamanlarını dolu dolu etkinliklerle değerlendirmeye okul dışı eğitim diyebiliriz.

Okul dışı eğitim yada Yaz Kamplarında uygulanan Plan ve Programlar belirlenirken çocukların zamanlarını geçirecekleri etkinliklerin neler olması gerektiği, etkinlik yada aktivitelerin içeriği, kapsamı ve sınırları iyi belirlenmelidir.

YAZ KAMPLARINA KİMLER KATILABİLİR?

Öncelikle Yaz Okulu ve Yaz kampları arasındaki farka dikkat çekmek isterim. Türkiye'de 8.000.000 milyon öğrenci yazları tatile çıkmaktadır. Bu sayının ise çok az kısmı okul dışı eğitimin parçası olmaktadır.

Yaz Okulları günü birlik katılımla olmakta ve öğrenciler sabah bu eğitime başlayıp, Akşam evlerine dönmektedir. Bu eğitime 05-12 yaş gurubu ortalama olarak katılır.

Yaz Kampı veya Gençlik kampları ise Yatılı ve genelde Doğa ile baş başa yapılan Kamplardır. Bu eğitime 10-17 yaş gurubu katılmaktadır.

Sizlerde Çocuklarınızı Okul dışı eğitime Aquakamp'ın düzenlediği kurumsal olan Yaz Kamplarına rahatlıkla gönderebilirsiniz.

Hiç yorum yok: