5 Eylül 2017 Salı

YÜZME KURSUNDA KOL ÇEKİŞİ ÖĞRETİM METODU NASIL OLMALIDIR?

Yüzme Kursu çalışmalarında önemli konuların başında suda kayma ve ileri gitmek için Kol rotasyonu oldukça önemlidir. Önce kol rotasyonunu teorik olarak kursiyerlere anlatmak gerekmektedir. Daha sonra uygulamalı olarak havuz kenarında göstermek gerekir.

Burada hareketin tarifini yaparken çocuklara onların anlayacağı şekilde ve seviyelerine göre göstermeli, Yetişkin Yüzme Kursunda ise rol model olarak göstermeli, anlatıma daha fazla önem verilmelidir. Öğretim yapılırken öncelikle serbest stil gösterilmeli ve daha sonra diğer sitile geçilmelidir.

Yüzme sporunda, Havuz dışında önce Serbest kol çekişi önce omuz hizasında bir yer tutarak aşağıdan suyu çeker gibi ve bel hizasından tam rotasyonla çevrilmesi istenir. Bu kol çekişi daha sonra su içerisinde yapılmalı ta ki doğru çevirme yapılana kadar uygulanmalıdır. Daha sonra kol çekişi el ve parmakların, Avuç içi suya bakacak şekilde suyu bir kürek gibi kendimize çekmemiz gerekmelidir. İşte ancak bu diril ile vücut ileri doğru hareket eder.

Buradaki anlatım da görüldüğü gibi tüm yük kollara binmektedir. Bu çalışmalarda dikkat edilecek konulardan biride, Hareketi yaparken kolları aşırı sıkmamak gerekir. Aksi taktirde kollara binecek yük fazla olacağından çabuk yorulacaktır.  Kol çalışmalarında, kursiyer bu rotasyonu öğrendikten sonra artık dirseklerden bükerek kol çekişi için 2. evreye geçilebilir.

Yüzme eğitimi verilirken şu unutulmamalıdır, tekrar prensibi hareketi ne kadar tekrar edersek doğru kol çekişi o kadar iyi yapılmaktadır. Yüzme devirli yapılan bir spordur sürekli aynı hareketlerin tekrarı ve koordinasyonla icrasından oluşmaktadır.

Suyun altında kol rotasyonu yapmaya başladığında elinizi bacağın üst kısmına gelene kadar çekiş devam etmeli ve kalça hizasına gelindiğinde itiş ile hareket tamamlanmalıdır.

Kol çekişini Doğru öğrenmek için Aquakamp Yüzme Kurslarına gidebilirsiniz. Size konusunda uzman spor Akademisi mezunu Antrenörler eşlik edecektir. Yüzmeyi ve tenik düzeltmeler için çok tecrübeli bir Yüzme Kulübüdür.







Hiç yorum yok: