6 Eylül 2017 Çarşamba

YAZ KAMPINDA YABANCI ÖĞRENCİLERİN FAYDALARI

Ülkemizde yeni gelişen ve bir diğer adı okul dışı eğitim olan Yaz Kampları veya Gençlik kampları tatillerinde boş zamanları olumlu değerlendirmek için oldukça faydalı bir eğitimdir. Bu okul dışı eğitim çeşitli şehirlerden yada yurt dışından gelen öğrencilerin bir araya geldiği, sosyalleştiği ve kültür alış verişinin en yüksek seviyeye çıktığı bir ortam oluşturur.

Ülkemizde okul dışı eğitimin  Çocuklarımıza, en büyük etkilerinden biri de Yaz kampı veya diğer adı ile Gençlik Kamplarında fayda sağlamaktadırlar. Yaz Kampları Öğrencilere sosyalleşme için  en iyi ortamlardan birini sunar.


Uluslar arası yapılan Yaz Gençlik Kamplarına, Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından Yılda yaklaşık  700 öğrenci kampımıza katılmaktadır. Bu tip kamplarda, Öğrenciler hem yeni kültürlerle tanışarak aynı zamanda kendi kültürlerini de yabancı öğrencilere tanıtma fırsatı bulurlar. Yeni arkadaşlıklar her durumda yeni çevre demektir. Yabancı kültürleri bir çok Ülkeyi gezerek görebilirsiniz. Ancak Kampçılar bu durumu kamplarda birbirlerine aktarma fırsatı bulacaklardır. 


YABANCI ÖĞRENCİLERİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Yaz Kampı, Yabancı dilinizi geliştirmek ve gelecekteki mesleğinize ilk adımınızı atmak çok önemli bir deneyimdir,
  • Gençlik Kampında, Yeni  kültür tanımanızı sağlayacaktır.
  • Kendinizi daha iyi tanımanızı sağlamaktadır,
  • Gelecekteki İş hayatınızda  yabancı dilinizi geliştirmenizi geliştirme fırsat yaratır,
  • Yaz Kamplarına katılan öğrenciler, Bazı  ülkelerde uzun dönem Kalmanız gerektiğinde  para kazanarak, hayatınızı zorlanmadan geçirebilirsiniz.
  • Bu tip kamplara katılan öğrenciler, Diğer ülkelerden insanlarla tanışarak  sosyalleşerek  yeteneklerinizi geliştirirsiniz,
  • Kamp sonrası, Yurt dışında kariyerine devam etmek isteyenler gelecek  pratik ve deneyim elde etmek için bu tecrübeleri kullanmaktadır.  
  • Kamplarda, Sahip olduğunuz ve pratik yaptığınız yabancı dil seviyeniz bu konudaki en önemli oluşum olacaktır, 
  • Yabancı diliniz yeterli, fakat yurt dışında pratik yapamadıysanız bu pratiği kamplar sayesinde erken yaşınızda yapma fırsatı bulacaksınız.    
İşte bu örnekleri çoğaltarak Yaz kamplarındaki yurt dışından gelen yabancı öğrencilerin faydalarını oldukça fazla artırarak sayabiliriz. Yalnız burada çocuklarımızı göndereceğiniz kampı çok iyi araştırmanız gerekmekte, Aksi taktirde fayda sağlamak yerine zararlı olabilir. Aquakamp 24 yıllık tecrübesi ile tecrübesi ve çocuklarımıza özel yapılan gelişim programları yaparak kampçılara büyük fırsatlar sunmaktadır. 












Hiç yorum yok: