14 Eylül 2017 Perşembe

2018 YAZ KAMPI VE GENÇLİK KAMPI

Kışın sonuna doğru Öğrencileri bir tatlı hey can sarmaktadır. Yoğun ders yılının bitmesi ve Okulların kapanmaya yaklaşması ile birlikte çocuklarımız yazın  3 aylık bir yaz tatiline başlayacak olması hey canlarını biraz daha artırmaktadır. Bu yaz dönemi kısa gibi gözükse de dolu dolu ve faydalı geçirmek gerekmektedir.

Kış Eğitim ve öğretim yılı boyunca çocuklar yoğun geçen bir dönemden geçtiler ve bu sürecin sonunda dinlenmeyi oldukça fazlası ile hak ettiler. Okul dışı eğitim ve Yaz tatilini birlikte en verimli değerlendireceği program olan 2018 Yaz Kampı ve Gençlik Kampı araştırma vakti geldi.

Biraz çocukların bedensel aktivitelerin de içinde olacağı ve sosyalleşeceği onlara uygun mutlaka bir kamp vardır. Gelişimlerine oldukça katkı sağlayan okul dışı eğitimin vaz geçilmezi olan Yaz kampına aileler artık rağbet göstermektedirler.  Fiziksel etkinlikler dışında zihinsel gelişimlerini  de önemli ölçüde deşarj olmalarını sağlayan Gençlik Kampı çocuklarımıza en güzel ve faydalı ortamı sunmaktadır. Bu Kamplarda, Öğrenciler eğlenirken öğrenme ve sosyalleşme imkanı bulurlar.
   
Yaz kampları seçerken yaşadığımız ilin dışında, doğayla baş başa tabiata yakın yerler seçilmelidir. Yaz ve Gençlik Kampları yapılırken belirli dönemler halinde çocuk gelişimine faydalı , Üzerinde çok çalışılmış ve Programları eğitici olmalıdır. Şehir dışındaki bir yaz kampı ile şehir içindeki yaz okulu arasında önemli farklılıklar vardır. Bunlardan biri günü birlik, diğeri ise yatılı olandır. Genelde yatılı olanlara yaşları 10- 17 yaş arası katılmaktadır. Daha küçük yaşlar 05-12 için ise Yaz Okulu düşünülebilir.

Hiç yorum yok: