1 Haziran 2018 Cuma

TÜRKİYE'DE JİMNASTİK

Türkiye'de Jimnastik sporu için seçilecek öğrenci, Doğal olarak seçmelerde bir çok testen geçmesi gerekir. Testlerdeki Sonuçları önceden tahmin etmek yada bu sporcudan İyi jimnastikçi veya bundan jimnastikçi olmaz diye bir yorum doğru olmaz.

JİMNASTİKÇİ SEÇİMİ

Seçmelerde, rehber olsun diye bahsedeceğim konunun başında Antrenörün tecrübeside önemli bir etkendir. Hiç ummadığınız sporcu Olimpiyatlara kadar gidip Madalya alabilir. Jimnastik Kursuna katılan kişiler arasından seçim yapmak güç olabilir. Uzun yıllardan bu yana yapılan seçmelerde artık Ülkemizde de büyük ilerlemeler olmuştur.

PROFESYONEL JİMNASTİKÇİLER

İleri seviye eğitim için yani lisanslı olarak spor hayatına devam edecek sporcuyu seçmek Fizyolojik, Psikolojik, Sosyolojik verilerle daha kolay olmaktadır. Jimnastik Kursu Bu testlerde ve ölçümlerde elde edilen sonuçların analizi doğru yapılmalıdır.

JİMNASTİK SEÇİMİNDE ANTRENÖR GÖRÜŞÜNÜN ÖNEMİ

Tecrübe bir çok test kadar önemli olmaktadır. Antrenör kendi hislerine güvenmeli ve kimsenin göremeyeceği bir özelliği görebilmektedir. Sporcuya bakış açısı ve testlerden sonra Antrenörün bakış açısını birleştirerek Jimnastikçiyi seçmelidir.

Antrenör Jimnastikçi seçerken mümkün olduğu kadar seçmelere zaman ayırmalı, oldu bitiye getirmemelidir. Jimnastikçi seçiminde önce çocukları sağlık kontrolünden geçirmeyi kesinlikle unutmamalıyız. El ve parmak yapısına, uzun bacak ve kısa kol yapısı seçmelerde 1. derecede önemlidir.

Hiç yorum yok: