22 Haziran 2018 Cuma

ÇOCUKLARA YÜZME

Yüzme sporu yapan Çocuklarda İskelet Ve Kas Sistemine Yönelik Yapılan Araştırmaların önemli faydaları olduğu Saptanmıştır.

Yüzme Sporu, Bazı spor dallarına göre öncelik arz eder. Her birey öncelikle doğada uyum sağlaması ve ileriki hayatında Sosyalleşmesi, Bir Deniz kenarında Tatile gittiğinde bile aktif olması açısından hem de Fiziksel gelişimi açısından önemlidir.Vücuttaki kaslarını ve İskelet sistemine yük binmeden yapılan tek spor olmuştur.Yüzme Kursuna giden çocukların diğer sporlara göre gelişimleri daha Faydalı olmaktadır.

Yüzme Kursu'na katılan Çocuklarımıza Eğitimi oyun formunda vermek gerekir. Böyle Bir Eğitim, Yüzme Öğrenmeyi Çocuklarda çekici hale getirir. Çocuklarda yüzme derslerinde eğitmenler Muhakak Çocuklarla suya girmeli ve onlara rol model olmalıdır.

Çocuklarda Yüzmeye başlama yaşı mümkün olduğu kadar küçük tutulmalıdır. bu yaş mümkünse bebek yaşta olmalıdır. Performans Yüzme yada yarışmacı sporcu dediğimiz yaş minumum 4 yaş olmalıdır. Yüzme Kursunda, Çocuklara temel yüzme teknikleri, nefes ve suda durma Hareketleri gösterilirken oyun formunda bir program izlenmelidir. Böylelikle Çocuklar sıkılmadanEğitim alırlar.

Yüzme sporunda, Düzenli yapılan egzersizler Tüm kasları güçlendirir.Kas koordinasyonunun gelişimine katkı sağlamaktadır. Yüzmede çocuklar fiziksel gelişimin yanı sıra, özgüven kazanırlar. Ayrıca, Unutulmamalıdır 'ki suyun rahatlatıcı etkisi, çocuklar Üzerinde daha sakin bir yapıya kavuşurken harcadıkları enerji ile deşarj olurlar ve Günlük yaşantılarında daha sakin tutumlar sergiler.


Yüzme Sporu ayrıca sağlık açısından bakıldığında, Kalp kasının güçlenmesini sağlar. Yapılan Yüzme Çalışmalarında kaslar ve sinir sistemine bağlı olarak gerçekleşen kalp kasları güçlenir. Bu ileriki yaşlarında rahatsızlıkların oluşmasını önler.Yüzme çocuklarda obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini düşürmeye yardımcı olur.Yüzmenin bir diğer faydası da, iştahsızlık çeken veya yeme bozukluğu olan çocuklarımızın alışkanlıklarını düzenler ve dengeli bir gelişim sağlar.

Hiç yorum yok: