6 Haziran 2018 Çarşamba

GENÇLERİMİZİN SORUNLARI NELERDİR?

Çocuklarımızın ergenlik dönemlerindeki  sorunlar araştırıldığında problemlerinin tek bir nedenden kaynaklanmadıgı ve bunları bir çok baslıklar altında toplanabilecegidir. Bu sorunların cevabının çoğunuda Yaz Kamplarında bulabilmektedir. 

Genelde Bu sorunların temel nedenlerinden biri de maalesef eğitim sistemi olmaktadır. Eğitimdeki altyapı yetersizliği ve yöntem eksikliği, plansız ve ezberci niteliği onları olumsuz etkilemekte. Sürekli değişen bu sistem neticesinde gençlerimiz erken yaşlarda belirsizlik ve gelecek kaygısı gibi düşüncelere kapılmakta. Bu da onları bunalıma sokmaktadır.

Dğer bir konuda, Not kaygıları ve uygulamada gerçekleşmemesi, Aldıkları eğitiminden verim alamama endişesi ve mezun olduklarında iş bulamama gibi endişeleri onları pskolojik olarak olumsuz etkilemektedir.Bu sorunların önüne geçmek için teorideki konuların uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir. Gençlerimizin Sorunları her zaman karşımıza çıkacaktır. Her sorunun ardında bir çözüm mutlaka bulunmaktadır. Unutulmaması gereken en önemli konu, sorunlarla mücadele ederek gerekli çözümleri üretmek olmalı, Gençlerimizin sorunlarını bir an önce çözerek uygulamaya koymak gerekir.


GENÇLİĞİN SORUNLARINA EN İYİ DESTEK GENÇLİK KAMPLARINDA!

İşte Okul dışı eğitimn bir Parçası olan Gençlik kamplarında hem eğitime destek veriliyor, Hemde etkinliklerle çocuklarımız stresllerini atarak sosyalleşiyor.

Yaz Kamplarında öğrencilerin dünyaya bakış açısı değişmekte teoride aldıkları eğitimi uygulamada yapma fırsatı bulmaktadırlar. Bu kamplarda derslerden çok etkinlik ve aktivitelerin olmasıdır. Gençleri bu tür sanal ortamdan çekip çıkartarak ve daha sosyal olmalarını sağlamak için aktivite ve etkinlik yapılmalıdır. Yurt içinden ve yurt dışından katılan yüzlerce kampçılarla doğrudan etkilenme ve sosyalleşme imkanı bulmakta ve gelişimlerine olumlu katkılar katmaktadır.

Üniversite çağına hazırlanmakta olan öğrenciler genelde yatılı olarak öğrencilik hayatına devam edecekleri için Gençlik Kamplarının önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Geleceğe hazırlama adına ve Gençlerimizin kendi ayakları üzerinde durma, Anne ve Babalarının başlarında olmadan kendi işlerini kendileri yaptığı için İyi planlanan ve iyi Programları olan Yaz Kampları bu konuda önemli destek vermektedir.

Öğrenciler genelde ezberci eğitimin dışında bu kamplarda, Uygulama ve pratik imkanı bulmakta, Onlara hayatı daha iyi kavramaları için önemli tecrübe kazandırmaktadır. Gençlerin haytında ki en önemli çözüm ezberci anlayışın yok edilmesi ve pratiğin hayatlarına daha çok girmesine izin vermek gerekmektedir. Gençlerin girişimci ruhlarını ortaya çıkarmak için bu şarttır.

İşte tüm bu sorunların üstesinden gelmek için sizde çocuklarımızı özellikle okul dışındaki boş zamanlarını iyi ve dolu dolu değerlendirmek için Konusunda uzman kadrosu ve tecrübeli, Kurumsal olan aquakampa gönderebilirsiniz.

Hiç yorum yok: