1 Mart 2018 Perşembe

YAZ OKULU NEDİR?

YAZ OKULU NEDİR?

Yaz aylarındaki tatil döneminde çocuklar için yapılan sportif ve sosyal aktiviteleri bir arada sunan programlardır. Okul dışı eğitimin önemli bir parçası olan yani boş zamanların değerlendirilmesini sağlayan eğitime de denebilir. Bazı yaz okulu yatılı, Bazı yaz okulu günübirlik olarak yapılabilmektedir. Bazı Üniversiteler de yaz okulu programı yapabilirler ancak bu genelde ders ağırlıklı ve okulu erken bitirmek için yapılmaktadır.


YAZ OKULU SEÇİMİ

Ailelerin yapması gereken en önemli konu çocuklarını gönderecekleri yaz okulunu iyi araştırmadan geçmektedir. Okulun konumundan, Tecrübesinden, Bir kuruma bağlı olup olmadığından tutunda verilen yemeğe kadar tüm detayları araştırmak gerekir. Hatta size bu konuda referans vermeleri de gerekli bir konudur. En önemli konu yaz okulunun size yakın olmasına dikkat etmenizdir.


VERİMLİ YAZ OKULU SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Bu programlardan verim almak istiyorsanız kış boyu ders çalışan çocukların kendilerini yenilemeleri ve bir sonraki eğitim öğretim dönemine hazırlamak için bu şarttır. Çocuklarımız hem zihinsel, Hemde fiziksel rahatlayarak verimli hale getirilmesi açısından eğlence ve spor ağırlıklı program veren yerler tercih edilmelidir.

PROGRAM NASIL OLMALI

Önecelikle çocukların eğlenirken öğreneceği program olmasına özen gösterilmeli. Bir diğer etken spor faaliyetlerinin ağırlıkta olduğu etkinlikler çocukların fiziksel gelişiminede faydası olduğu unutulmamalıdır. Çcukların öz güven kazanacağı, Arkadaşlık bağlarını güçlendireceği ve sosyalleşeceği programlar tercih edilmelidir.

Ç


Hiç yorum yok: