26 Mart 2018 Pazartesi

YAZ KAMPINA HAZIRLIK


YAZ KAMPINA HAZIRLIK


 Çocuklar için yaz kampı ya da gençlik kampı yazı dolu dolu eğlenceli bir şekilde geçirmek için harika bir fırsattır. Her yaş grubunun kendi içerisinde gruplara ayrıldığı ve bu gruplara uygun olan aktivitelerle çocuklar ve gençler eğitmenleri eşliğinde yazın tadını çıkarırlar.

Yaz kampına gitmeye karar veren çocuğunuz ya da çocuklarınız için hazırlıklara başlarken en önemli olacakların neler olabileceğini, kafa karışıklığına yol açmadan doğru bir şekilde yer vermeye çalıştık. Fakat gençlik kampı hazırlığı için ilk başta ne tür bir kampa gideceğini bilmek hazırlık için en önemli olan noktadır. Çünkü hazırlığın doğru olması kampın özelliğine, gidilecek yere göre değişmektedir. Aksi halde yanına alacağı eşyalar çocuğunuzun işine yaramayabilir.

 

Yaz kampı içerisinde çocuğunuzun nelere ihtiyacı olup olmayacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Çocuğunuzu ya da çocuklarınızı yaz kampına göndereceğiniz zaman kampın sizden istediği ve çocuğunuzun ihtiyacı olabilecek minimum eşyayı hazırlamak gerekmektedir.

Kamp için yapacağınız hazırlıklar içerisinde en önemli nokta çocuğunuzun kullandığı herhangi bir ilaç varsa mutlaka yeterli miktarda yanında bulunmasına özen gösterilmelidir.

Herhangi bir alerji geçmişi varsa arı sokması, güneş alerjisi, vb. mutlaka gereken ilaçlar yanında bulundurulmalıdır. Kamp içerisindeki doktorlar bu konu hakkında tecrübeli olsalar dahi yine de ekstra temkinli davranmanın bir zararı olmayacaktır.

Yeterli miktarda ama çok fazla olmayacak sayıda kıyafet almak ama her ihtimale karşı bir tane de hava şartlarını göz önüne alıp kalın kıyafet almak işe yarayacaktır.

Gençlik kampında önemli olan çocuğunuzun az eşyayla birlikte kendi fikirlerini ve doğrularını bulmaya çalışmasıdır. Bunu tabi ki eğitmenleri kontrolünde yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek kolayca elde edebilmektedir. Burada önemli olan onu yardım isteğidir, yardım talebi olmadan her şeyin çözüm olarak sunulması içine kapanık ve güçsüz bireyler olmasına sebebiyet vermektedir.

Yaz kampına gidecek olan çocuğunuzun ya da çocuklarınızın çantalarında olması gerekenlerin neler olduğunu tam olarak  kamp merkezi size bu konu hakkında ayrıntılı bir bilgi verecektir. Bu konuda detaylı bilgiye bu sayede doğrudan ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok: