22 Mart 2018 Perşembe

ÇOCUKLAR İÇİN JİMNASTİK KURSU SEÇİMİ

Çocuklar için jimnastik kursu seçimi yapmak kolay bir iş değildir. Çocuğunuza göre bir jimnastik kursu mu? yada jimnastik kursuna göre bir seçim yapılalı mı? İşte tüm bu soruları yanıtını sizler için bir araştırma yaparak ortaya koyduk.

JİMNASTİK KURSU SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREN KONULAR

Çocuğunuza jimnastik sporu yaptırmak ve iskelet, kas sistemine olumlu katkılar sağlayarak gelişimini sürdürmesi için gideceğiniz kursu iyi araştırmalısınız. Jimnastik Kursu seçiminde göz önünde bulundurulması gerekenler;

- Jimnastik Salonu,
- Jimnastik Malzemeleri,
- Antrenör Belgesi,
- Kulübün Tecrübesi,
- Jimnastik Salonunun Konumu,
- Emniyet ve Güvenlik,
- Jimnastik Federasyonuna bağlı olup olmadığı,

Yukarıda saydığımız ve bunlara ekleyecek bir çok faktör kursun kalitesini etkilemektedir. Bu da çocuğumuzun eğitimini olumlu yada olumsuz etkilemektedir.

JİMNASTİK KURSU SEÇİMİ KADAR YETENEKLİ ÇOCUK SEÇİMİ

Antrenör yeteneğine ve hislerine güvenmeli ve kimsenin fark etmeyeceği bir özelliği keşfedebilir. Jimnastik yapan çocuğa ve testlerden sonra bu birleşenler sonucu Jimnastikçiyi seçmelidir. Jimnastikçi seçerken antrenör mümkün olduğu kadar seçmelere yeterince zaman vermeli oldu bit tiye getirmemelidir. Yetenekli çocukları seçerken iyi bir sağlık kontrolünden geçirmeyi ihmal etmeyin. Çocukların fiziksel yapısı kadar El ve parmak yapısına, uzun bacak ve kısa kol yapısı jimnastikçi seçiminde önemli bir yer tutar.

Hiç yorum yok: