14 Mart 2018 Çarşamba

Yaz Kampı Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Yaz kampı hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir. Tüm bu konuları sizler için kaleme aldık. Yaz Kampına çocuklarınızı gönderirken ebeveynlerin hazırlık için yapması gerekenleri sizler için araştırdık.


KAMP KURULUŞU HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPMALISINIZ

Çcocuklar kampa göndermeye karar verdiğinizde yapmanız gereken en önemli konulardan biride kurum yada kulüp hakkında yeterince tatmin edici bilgi almak gerekir. Kamp kuruluşu bir kurum yada federasyona bağlı mı, Denetleme yapılabilmesi için bu şarttır. Devlete bağlı bir kuruma bağlıysa rahatlıkla çocuklarınızı gönderebilirsiniz.


KAMP KURULUŞU BU HİZMETİ KAÇ YILDIR DÜZENLİYOR

Kampa göndermeye karar verdiğinizde yapmanız gerekenlerden biri de tecrübesi. Tecrübe ve kamp kuruluşunun eski olması önemli olmaktadır. Kaç yıldır bu tür organizasyonları yaptıkları ve deneyimleri çocuğunuzu göndermeniz de etkili olacaktır. Ülkemizde en eski kamp kuruluşu 30 yılla dayanmaktadır. Bu konuda en iyi kamplardan biri aquakamp kuruluşudur.

KAMP MERKEZİ HAKKINDA BİLGİ ALMALISINIZ

Kayıt işlemi yaptırmadan önce Kamp merkezinin kendi yeri mi? Yoksa kiralama organizasyon yaptıkları konusunda sorgulamanız gerekir. Merkez kadar istediğinizde kampa ulaşılması ve emniyet açısından  önemli olacaktır. Kampın alanı içerisinde yeterli sosyal alan var mı? Çocukların spor yada sosyalleşmesini etkileyecek faktörlerdir.

KAMP HİZMETİ BİR TURİZM DEĞİLDİR

Çocuklarınızı gönderirken yapmanız gereken en önemli konulardan biride turizm amaçlı kampa göndermeyin. Bazı turizm firmaları bu tür organizasyonlar maalesef düzenlemektedir. Kampın amacı okul dışında kalan boş zamanların spor veya sosyal konularda çocuklara eğitim vermek olmalıdır. Yani Yaz Kampı sadece bir tatil değil çocuklar için eğitim olduğu unutulmamalıdır.

KAMPA HAZIRLIK NASIL OLMALI

Kamp programı yaklaşırken sadece malzemeler hazırlanmaz, Çocukları bu konuda hazırlamak gerekir. Hele kampa ilk defa katılıyorsa bu dahada önem taşır. Peki çocuğumuzu mental olarak yani psikolojik olarak nasıl hazırlamalı. Çocuklarımıza onlardan kurtulmak gibi gelebilir. Bu durumda kamp yetkililerinden destek alabilirsiniz.

Hiç yorum yok: