2 Ekim 2018 Salı

ÖZEL DERS FAYDALARI

İster kursiyer olsun yada profesyonel olsun özel ders alabilir. Kimler almalı;  Öğrenme zorluğu olan, Engelliler, veya teknik ve stil düzeltmeleri gereken kişiler Bire bir ders almalıdır. Bu derslerin performansı her zaman yüksek olmuştur. Sizlere  5 maddede Bire bir dersleri sıraladık,

BOĞULMA TEHLİKESİ ATLATMIŞSANIZ
İyi yüzme bilmeyen kişiler, Gerek havuz derinliği, gerekse denizlerin derinliğini bilmeden suya girdikleri için maalesef boğulma tehlikesi geçirmektedir. Gerçi ne kadar yüzme bilseniz dahi derinliğini bilmediğiniz yerde yüzmeyin. Özellikle deniz yada göller de. Bu örneklerden yola çıkarak sizde Bire Bir özel yüzme dersi almanızda yarar vardır. Aynı zamanda su korkusu olanlarda bu derslere dahil olmalıdır. Bu sendromu tek başınıza atlatmanız oldukça zordur.

 ENGELLİ OLANLAR

Çeşitli durumlar da engelli olan kişiler kendilerini suda özgür hissederler, Hatta dalış bile yaparlar. Ancak Yüzmeyi öğrenmek için Bire bir destek alarak Yüzmeyi öğrenebilirler. Burada dikkat edilecek konu Engellilere eğitim verecek Kişinin sadece yüzme Antrenörü olması yeterli değil, Aynı zamanda engellilere ders vermek için ek  eğitim almış olmaları gerekir. Her Yüzme Antrenörü engellilere ders vermemelidir.

TEKNİK YÜZME DÜZELTMESİ

Yüzme tekniği veya stili kötü olan kişiler bu eğitimi tercih etmektedir. Teknik eğitim artık teknolojinin gelişmesi ile çok daha kolay olmaktadır. Kursiyeri önce yüzdürmek ve bu yüzmesini bir kamera yada cep telefonu yardımı ile çekim yaparak hatalarını gösterebilirsiniz. Gurup derslerinde bu mümkün olmayacaktır. Bunun için bire bir Öze yüzme dersi almanızda yarar vardır.

PERFORMANS YÜZÜCÜLERİ

Evet yanlış duymadınız, Elit yüzücüler de bile stil analizi yaparak düzeltme yapılmaktadır. Bu düzeltmeye stil analizi denmektedir. Stil analizi 5 ayrı kamera ile havuzun çeşitli yerlerine ve açılarına göre çekim yapılarak işe başlanır. Daha sonra bu çekimler sporcu ve antrenör ile birlikte hataların düzeltilmesi ve daha iyi bir teknikle yüzmesi için analiz edilmektedir. Sporcu her ne kadar iyi yüzse de Daha hızlı yüzmek ve performansını artırmak için gereklidir.

ZAMAN SORUNU OLANLAR

Gurup derslerinde yüzme kursu  gitmiş kursiyerler yüzme öğrenmede, özel derse oranla biraz geç öğrenebilirler. Gurup derslerinde kişi başına düşen zaman az olmaktadır. Bunu için ekonominiz yetiyorsa ve zamanınız kısıtlı ise Bire bir özel yüzme dersi almanızda yarar vardır. Günümüzde sizlerinde bildiği gibi zaman merfumu oldukça önem arz etmektedir. Bir çok kişi yüzmeyi öğrenmek istemekte, Ancak zaman bulamadığı için bu eğitimi ertelemektedir.

Sizlerde bu konularda sıkıntı yaşıyorsanız, yada zaman bulamıyorsanız aquakamp.com adresine girerek bizden destek alabilirsiniz. Yüzme bilmeyen kalmasın dileği ile haydi yüzme öğrenmeye.

Hiç yorum yok: