Çember Türkçe ile ifade ediliş şekli bakacak olursak yandan bakıldığında bir daire olarak görünmesinden kaynaklanmaktadır. Harekete başlarken basamaklama oldukça önemlidir.Çocukların Jimnastik hareketleri içerisinde en kolay öğrendiği branşlardan biridir. Bu hareketi parkta ve evde büyük zevkle yapmalarına neden olur. En küçük bir yer olması yeterlidir.
HAREKETE BAŞLAMA
İyi bir ısınma ve esnetme yapıldıktan sonra başlamak için kısa bir koşu yapılmalıdır. Çember hareketine hızlı girilmeli önce sağ ayak gergin olarak kollarla beraber havaya kaldırılır. Hıza ulaşılmadan hareketi yapmak biraz zor olabilir.
VÜCUT POZİSYONU
Jimnastik kursu başladığında Vücut oldukça gergin ve baş enseye alınmalıdır. Hareket sırasında sol el omuz genişliğinde yere gelecek şekilde kornumalıdır. Daha sonra sol bacak arkasından, sağ bacağın yanına konarak vücut düz duruma gelerek hareket tamamlanır. Çember hareketinde kollarla yapılan bir itme yapılmalı böylelikle yerden kuvvet alınmadan hareketi tamamlamak kolay olmaz.
ELLERİN VE BACAKLARIN POZİSYONU
Belli bir hıza ulaştıktan sonra sağ ayak yere konulmalı, sonra önce sağ bacak yere konmalıdır. Eller sırası ile sağ el yere konulmalı ve sol bacağın savrulması yapılmalıdır. En son sağ bacak yerden itmesi ile hareket başlar.
JİMNASTİK ANTRENÖRÜNÜN YARDIMI
Jimnastik sporu yapan kişilere antrenör yardım etmesi ve oldukça yakın bir yerde bulunması gerekir. Önce sporcuya rol model olmalı ve hareketi önce kendisi göstermelidir. Çember hareketinde yardım sadece kıvrılmalarda yapılmalıdır. Jimnastikçi hareketi sürdürdüğü her an yardıma ihtiyaç duyabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder