27 Aralık 2017 Çarşamba

ÇOCUKLARDA JİMNASTİK VE ISINMA

JİMNASTİK KURSU ISINMANIN ÖNEMİ

Temel jimnastik Kursun'da genelde çocuklarımız pek ısınmadan hareketlere başlamaktadır. Bir yazı yazarken bile giriş, gelişme, sonuç bölümü bulunmaktadır. İşte Jimnastik Kursuna başlayan çocuklarımız için ısınma önemli bir konudur. Önce ısınma yapılmalı, sonra esas evre ve sonrada soğuma yapılmalıdır.

ISINMADA KAN DOLAŞIMINA ETKİSİ

Isınmada kan dolaşımının artırılması gerekmektedir. Hareketleri önce yavaş sonra tempoyu artırmak ve iyi bir esnetme yapmak önemlidir. Isınma da değişik hareketler yapmak ve mümkünse her ısınmada bunu yapmak monotonluğu ortadan kaldırır. Çocuklar için sıkılma iç güdüsü ortadan kalkmış olur. Isınma süreleri iyi ayarlanmalıdır. Genelde ısınma süresi 15- 20 dk yeterli olmaktadır. Özellikle eklem bölgeleri önem derecesi yüksektir. Jimnastik sporunda esneklik önce zorlamadan yavaş yapılmalı sonra zorlayarak artırılmalıdır.

ISINMAYA NASIL BAŞLANMALI

Genelde kısa süreli hafif bir tempo koşusu iyi bir ısınma için ideal olmaktadır. Yavaş başlanan koşular zamanla artırılmalıdır. koşular arasına hafif sıçramalar eklenmeli ve bunlara atlama, bale tarzı uygulamalara yer verilmelidir. Bu ısınma çalışmalarına yerde devam edilerek iyi bir ısınma sonlandırılır. Unutulmamalıdır ki spor branşlarında ısınma önemli ancak jimnastik sporunda dahada önemlidir.

Hiç yorum yok: