1- SU SPORLARI KAMPI
Su sporları Ülkemizde pahalı bir spordur. Bu tip kamplar genelde sahil şeridine yakın yada göl kenarlarına yakın alanlarda kurulan kamplarda yapılmaktadır. Kampçılar Su Sporlarında Banana, Sörf, Ringo, Su kayağı, Süper mabel, Jet ski, Paraşüt ve Kano gibi Aktiviteleri Yapabilmektedir. Kampçılar su sporları kampında oldukça eğlenceli zaman geçirirler. Bu kamplarda dikkat edilmesi gereken konulardan biride, Su sporları ekibinin oldukça deneyimli olması ve Koçları takip etmesi gerekir.
2- DALIŞ KAMPI
Yaz Kampına katılan öğrenciler bu kampta su altı dünyasına adım atma imkanı bulacaklardır. Bu büyülü dünya öğrencileri oldukça etkilemektedir. Kampçılar dalış eğitmenleri tarafından, önce teorik ve sonra havuzda uygulama imkanı bulmaktadır. Burada A, B, C, Ekipmanlarını yani PALET, MASKE, ŞNORKEL ‘i nasıl kullanacağını öğrenmektedir. Havuzda Tüplerle tecrübe ve deneyim kazanan öğrenciler, Artık deniz dalışına hazır hale gelerek heycanla bu aktiviteye katılır. Kampçılar bu aktiviteyi oldukça sevmektedir.
3- BİNİCİLİK KAMPI
İki canlının bir arada yaptığı tek spordur. Bu sporu kampçılar oldukça beğenmekte ve yapmaktadır. Bu binicilik kampında, Öğrenciler temel binicilik kurallarını öğrenerek bu spora adım atmış olurlar. Vücuttaki tüm kaslar hareket ettiği için postür ve iskelet sistemine destek vermesi açısından önemlidir.Kampçılar, Binicilik Sporunu İlgiyle ve severek yapmaktadır. Öğrenciler sadece ata binmekte kalmazlar, Atları bakıcıları yada seyisleri ile birlikte hazırlar, onlarla duygusal bir bağ kurarlar. Bu binicilikte olmazsa olmazıdır. Manejlerde yapılan eğitimlerle Kampçılar oldukça iyi vakit geçirirler.
4- KAMPTA PAİNTBALL ZEVKİ
Kampçıların çok zevk aldığı, strateji ve boya toplarının kullanıldığı bir oyundur. Bu oyun sadece bir savaş oyunu değildir. Kampçılar bu oyunu büyük bir zevkle oynadığı gibi birbirlerine olan uyumu ve takım ruhunu geliştirmeleri, birlikte hareket etmeleri açısından strateji geliştirirler. Bu da öz güven açısından önemlidir.
5- YÜKSEK İP PARKURUNDA ADRENALİN
Evet adından da anlaşıldığı gibi Kampçılar da adrenalin tavan yapmaktadır. Emniyet kemerlerini kuşanan kampçılar, teorik bilgiden sonra kuralları öğrenirler. Ağaçlara çıkarak yaklaşık 40 dk adrenalin dolu parkura başlarlar. Ağaç tepelerinde, halat köprüler, dev salıncaklar, titrek köprüler, tırmanma ağları gibi parkurlarda oldukça çok eğlenceli dakikalar geçirerek İp parkurunu tamamlarlar. Bu parkurlarda, Öğrencilere tırmanma yada dağcılık konusunda eğitim almış kişiler ve koçlar eşlik eder.
6- ALTERNATİF AKTİVİTELER
Öğrenciler bu etkinliklerde, Çadır kurma, İzcilik, Kampçılık, Okçuluk, Kamp ateşi gibi kampların en eğlenceli aktiviteleri olarak yaptığı alternatifleri arasındadır. Yaz Kamplarında, Geceleri yakılan kamp ateşi ve etrafında gecenin geç saatlerine kadar, Şarkılar, türküler eşliğinde güzel vakit geçirmekteler.
7- TARİHİ TURİSTİK GEZİLER
Kültür gezileri Gençlik kamplarında oldukça tercih edilen, bir çok tarihi ve turistik yerleri, Doğal güzellikleri gezmeleri açısından Kampçılar bu gezileri heycanla beklerler. Kamplarda yapılan aktivitelerden biraz uzaklaşmak ve hatta iyi bir nefes almak için onlara iyi gelmektedir. Bu gezilere son zamanlarda, Aquakamp yani su kaydırağı merkezlerine götürüldüğü zaman eğlence tavan yapmaktadır.
8- İNGİLİZCE DİL PRATİĞİ
Özellikle velilerimizin ve Öğrencilerimizin Dil Eğitimi için tercih ettiği kamplar olmaktadır. Yurt içinden ve Yurt dışından gelen öğrencilerle pratik yapma fırsatı bulmaktadır. Bu tip kamplar genelde yurt dışında yapıldığı gibi Yurt inde yabancı hocalar getirtilerek ve kamp boyunca dersler konularak yapılmaktadır. İngilizce dil kampları genelde ders olarak yapıldığı gibi bu kampları aktiviteler konularak eğlenceli duruma getirilmektedir.
9- YÜZME KAMPI
Yüzme Kampına genelde belli bir seviyeye gelmiş lisanslı yada elit yüzücüler kendilerini geliştirmek amacı ile katılmaktadır. Bu kamplarda yüzücünün seviyesi, Teknik yeterlilik, bu tekniklerin geliştirilmesi- düzeltilmesi ve sitil analizleri yapılmaktadır. Özellikle son yıllarda, Ülkemizde ve Tüm dünyada olduğu gibi örnek ve dünya çapında yüzücüler davet edilmekte, bu sporcular deneyimlerini yeni yüzücülere aktarması planlanır. Yüzmede kara antrenmanları bu kamplarda öğretilen konuların başında gelmektedir. Yaklaşık 15-20 gün süren ve sabah- akşam antrenmanları yapılmaktadır. Su altında yapılan çekimler ve stil analizlerini, konferans salonunda teorik ve görsel eğitim eklenerek yüzücülerin hataları gösterilmektedir.
10- SÖRF KAMPI
Rüzgâr sörfü birçok kampçının yapmak istediği ve hey canlandığı bir spor olmuştur. Ancak bir çok kampta henüz yapılamamaktadır. Sörf tahtasına çıkıp önce denge çalışmaları yapan öğrenciler, Üzerinde düşmeden durduktan sonra yelkeni kaldırarak rüzgarla kaymaya başlamak için artık hazırdır. Rüzgar sörfü yeni başlayanlar için çok heyecanlı bir spordur. Kampçılar, kolay görünen sörfü sabah ve akşam çalışarak ilerler. Kampçılar, Rüzgar sörfünü öğrendikten sonra, bu sporu Türkiye nin hemen hemen her sahilinde yapabildiği gibi göllerde de yapabilmektedir. Sörfün temel kurallarını öğrenen kampçılar, Artık ustalaşarak bu sporda akrobatik hareketler yaparak adrenalinde zirve yaparlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder