1 Aralık 2017 Cuma

ÇOCUKLAR İÇİN JİMNASTİK

KAÇ YAŞINDA JİMNASTİĞE BAŞLANMALI?

Jimnastik Tüm sporların anası olarak tanımlanır. Bu spora küçük yaşlarda başlanılması önemli olmuştur. Genelde Küçük Çocuklara hitap eden jimnastik sporuna başlama yaş sınırı 03 yaş olmalıdır. Bu 3 yaş sınırı çocuğun verilen komutlara tepkisine göre bir deneme dersine almak gerekir.

ÇOCUKLARA FAYDALARI NELERDİR?

Jimnastik Çocuğun fiziksel gelişimine büyük katkısı vardır. Diğer yandan başta sosyal ve psikolojik olarak ta ayrıca fayda sağlar. Vücudun esnek olması ve dış görünüşe etkisi tartışılmaz. Yazımızın başında söylediğimiz gibi jimnastik bütün sporların temelini oluşturmakta ve performansı olumlu etkilemektedir. Çocuklar jimnastiği oyun olarak görmekte hem eğlendikeri için sıkılmadan bu sporu yapmaktadır.
Jimnasiği bırakıp başka bir spora devam etmek istese bile bunda çocuğun bir kaybı olmaz. Çocuklar diğer spor branşında  arkadaşlarına göre daha avantajlı konumda olacaklardır.

JİMNASTİK YAPAN ÇOCUKLARDA GELİŞİM NASIL OLMAKTADIR

Jimnastik sporuyla ilgilenen çocuklar özellikle, Denge, Kuvvet, Çabukluk, Esneklik, Sinir ve kas koordinasyonu, geliştirmektedir. Vücut kontrolü ve bedenini bilinçli olarak kullanmaya başlar. Bu yetenek uzun çalışmaların sonucu olarak gelişir.

Jimnastik Sosyalleşmelerini sağlayarak yeni arkadaşlıklar edinmesini sağlar. Çocuklar kas ve kemik yapısının kuvvetlendiğini, varsa duruş bozukluğu gibi olumsuzlukları gidermede jimnastiğin etkisi önemilidir. iletişim kurmada jimnastiğin etkisi kanıtsanmıştır.Jimnastik normal okul dönemlerinde boş zamanların değerlendirilmesini sağlar. Jimnastik sporu yapan çocuklarda, Başarılarının arttığını görmek mümkündür. Bu mutlulukla Öz güven Kazandıkları görülür.



JİMNASTİĞİN ÇOCUKLUK DÖNEMİNDEKİ FİZİKSEL DEĞİŞİME KATKISI

Jimnastiğin, İnsan vücuduna özellikle çocukluk döneminde sürekli değişen  bir yapıya sahip olduğu unutulmamalıdır. Bu dönem Çocukların hızlı büyümenin  olduğu dönemdir. Bu dönemde özellikle Jimnastikle beraber sağlıklı beslenme önemli yer tutmaktadır. Düzenli yapılan Jimnastik Kursu, Yeteri kadar dinlenme, Esnekliği, Dayanıklılığı ve Kuvveti artırmada önemli etkenlerden biridir. Jimnastik faaliyetleri sürekli devam etmeli ve fiziksel gelişime katkısı sürdürülmelidir.

JİMNASTİK YAPAN ÇOCUKLARIN HASTALANMA RİSKİ DÜŞMEKTEDİR

Jimnastik sporuyla yakından ilgilenen çocuklar düzenli egzersiz yaptığından dolayı ve sağlıklı beslendiği için Kalp , Şeker , Kanser gibi pek çok hastalığa yakalanma riskini azaltmaktadır. Hastalığa yakalanma riski düşük olacaktır.


JİMNASTİK SPORUNDA SOSYALLEŞME NASIL OLMAKTADIR

Jimnastik yapan çocuklarda her zaman doğasında olan oyun ve iletişimin kolay yöntemlerinden biri olmuştur. Jimnastik ile uğraşan çoCuklar sosyal yönden gelişmesinde de son derece önemli olmaktadır. Arkadaşları İle jimnastik yaparken yardımlaşma ve işbirliği yapma isteği, arkadaşlarına ve oyun kurallarına saygı gösterme gibi sosyal konulardaki kurallara uymasından geçer. Bu zamanda, Davranışlar   olumlu bir gelişme gösterir.

Hiç yorum yok: