3 Ocak 2018 Çarşamba

YÜZME KAMPI BAŞLIYOR

Yüzme kampı başlıyor; Tüm Dünyada her yaz ve kış Yüzme kampına 1000' ce yüzücü katılmaktadır. Aqua spor kulübü bu kamları Türkiyede Bilimsel olarak uygulayan İlk kulüptür.Katılan yüzücüler tekniklerini geliştirerek, Yüzmede,  güç, kuvvet, çeviklik, teknik, dayanıklılık, hız ve genel Yüzme sporu bilgilerini arttırmaya çalışır. Ayrıca,  Türkiye'nin her köşesinden gelip kaynaşan onlarca Kulüp sporcularının yan yana ve yeni arkadaşlıklar kurarak neşeli ve pozitif bir ortamda birbirleriyle vakit geçirmeleridir. Bu kamp sonucunda, Sporcu arkadaşlarımız, Kulüplerine Yüzme tekniklerini geliştirmiş olarak dönecekler. Yüzme kampı süresince, edindikleri Tecrübeleri Antrenmanlarda uygulama fırsatı bulacaklar. Yüzücülere başarılar diliyoruz.


YÜZME TEKNİKLERİ

- Serbest Stil
- Sırtüstü stil
- Kurbağalama Stil
- Kelebek Stil

YÜZME KAMPI PROGRAMI

- Su altı çekimi ve Görsel Eğitim

- Yüzücülerde Doğru Beslenme

- Sporcu Psikoloji Ve Önemi

- Yüzücüde Çıkış ve Dönüş tekniklerinin Geliştirilmesi.

- Yüzmede Kara çalışmalarının Önemi ve uygulanması.

- Çekilen görüntülerin Analizi

- Yüzücülerde, Teknik hataları düzeltme tavsiyeleri.

- Tüm Tenik drillerin Havuzda uygulanması



SU ALTI ÇEKİMİ VE TEKNİK ANALİZ

Yüzücülerde, Antrenörlerin ve Sporcularının tekniklerini Özel kamera ve kayıt sistemleri ile eş zamanlı olarak su altı ve su üstü olarak görüntüleyen, özel yazılım programı ile çekilen görüntüleri ölçen Programlarla kayıt edilir.Bu kayıtları, Özel biyomekanik ekibi ile ölçülen görüntüleri analiz eder. Yüzücülerde,  Tekniklerini geliştirici öneriler üreten, Mobil bir sistemdir.


SU ALTI ÇEKİMİ 4 GURUPTA TOPLANIR

ÖLÇÜM:  Yüzücüleri, Uygun açılarda 4 sualtı, 1 su üstü kamera ile çekim ve kayıt

TEKNİK ANALİZ: Yüzücülerin çekimden sonra, Ölçümlerini özel yazılım ile Antrenörler tarafından analiz ve değerlendirilmesi yapılır.

DÜZELTİCİ RAPOR: Yüzücülerde, Hataların giderilmesine yönelik uygun drillerin listesi yapılır.

DÜZELTİCİ ÇALIŞMALAR: Yüzmede, Drillerin öğretimi ve uygulanması, Teknik düzeltici çalışmalar.

Yüzmede, Görüntüleme ve analiz için kullanılan ekipman ve yazılımlar, Yüzme Ailesi tarafından kabul görmüş, ABD, Avusturalya, Hollanda, ingiltere ve Çin gibi yüzmede lokomotif ülkelerde en üst düzey Olimpik yüzücülerin teknik analizlerinde kullanılan sistemlerdir.

Sizde Çocuğunuzun iyi bir Yüzücü olmasını istiyorsanız aquakamp programlarına katılabilirsiniz. Bu programlarda Yüzme seviyesi ve Yüzme stillerin de düzeltme yapılarak çok daha hızlı yüzmeniz sağlanmaktadır.

Hiç yorum yok: