20 Eylül 2018 Perşembe

YAZ KAMPININ GENÇLİĞE FAYDASI NEDİR?

Yaz kampının gençliğe faydası nedir? Gençlerin sorunları ve gelişimine katkısı iyi araştırlmalı. Okul dışı çalışmalar gençlere ne gibi destek veriyor ve olgunluk döneminde liderliğini nasıl etkiliyor işte tüm bunları sizler için araştırdık.

ÇOCUKLARINIZA EN UYGUN KAMP NASIL SEÇİLİR

Yaz tatili başlarken oldukça talep edilen gençlik kampı programı Ailelerin titizlik ile çocuklarına en uygun araştırmayı yapmalarına neden olmaktadır. Seçim yaparken kamp kuruluşunun kaç yıllık olduğu ve referans verebiliyor mu? kamp merkezi sadece çocuklara mı? yoksa yetişkin giriyor mu? tüm bunlar önemli konular.


YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİLER TÜRKİYE ÖNCELİKLİ ÜLKE OLDU

Yurt dışından oldukça fazla öğrenci Türkiye tercih etti.İngiltere, Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa, Rusya ve Türki cumhuriyetleri gibi bir çok ülkeden öğrenciler; Türkiye Yaz Gençlik Kampları bu yılda oldukça tercih edilmektedir. Uluslararası olarak yapılan kamplarda İngilizce dil kampı gibi dil geliştirmek ve pratik yapmak imkanı bulmaktadır.

SOSYALLEŞME KAMP PROGRAMININ ÖNEMLİ PARÇASI

sosyalleşme en öncelikli etkisi kampta yaşanır. Gençlerin ve çocukların yeni kültürler tanıması, yeni arkadaşlıklar kurmaları önemli olan birlikte paylaşmaları açısından 15 günlük yatılı kamp organizasyonu olarak etkilidir. Gençler üzerinde Uzun yıllar sürecek bu dostluklar kazanacak olması açısından kamplar tercih nedeni olmuştur.

ERGENLİĞE GEÇİŞ DÖNEMİNİ KAMP DESTEKLEMEKTEDİR 

En sıkıntılı ergenliğe geçişte yaşanmakta ve kamplar burada devreye girmektedir. Ailelerin en sıkıntılı olduğu ve gençlerin kişiliklerinin oturmaya başladığı dönemler en zor dönemdir. Yaz Kampları gençler için özellikle bu dönemler içerisinde bulunan yaşlara hitap etmekte ve desteklemektedir.

Hiç yorum yok: