21 Eylül 2018 Cuma

JİMNASTİK KURSU 2019

Jimnastik kursu 2019 yeni programlar ile başlıyor. çocuklarımızı disipline etmek için yapısını  ve hareketlerin tümünü kendi vücut ağırlığı ile hareketlere verilen isim diyebiliriz. Jimnastik bir bilim olarak algılanmalıdır. İnsanın fiziksel durumu ve  şartlarını,  Kas- sinir yapısını, Koordinetmek gerekir. Tüm sporların temelini oluşturmaktadır.


JİMNASTİK KURSU BRANŞLARI

Jimnastik kendi bünyesinde oldukça fazla gösteri branşları bulundurur. Gösteri branşlarından dolayı, Erkekler ve Kadınlar kendi branşlarında sunumlar yapmaktadır.

ERKEKLERDEKİ BRANŞLAR;

- Yer alıştırmaları
- Paralel Barfiks
- Halkalar
- Kulplu Beygir

KADINLARDAKİ BRANŞLAR;

- Yer alıştırma hareketleri
- Eşit olmayan Çubuklar
- Barfiks
- Denge Kalası


ARTİSTİK JİMNASTİK

Jimnastikteki en eski adı Aletli jimnastik Artistik branş sanat ile beraber gösterisi yapılan jimnastik anlamına da gelir. Erkekler 6 aletle, bayanlar ise 5 aletle yarışırlar.

Erkeklerin yarıştığı Branşlar; yer, kulplu beygir, halka, atlama beygiri, paralel, barfiks.

Kadınların yarıştığı Branşlar; atlama beygiri, kız paraleli, denge, yer, asimetrik paralel şeklinde olmaktadır.



RİTMİK JİMNASTİK 

İlk olarak İsveç’te gösterilen ve burada ortaya çıkmıştır. Ağırlıkla sanatsal yapılan, bale müzik ve pandomin ile bir bütünlük oluşturarak yapılır. Bu dalı sadece bayanlar yapmaktadır. Tarihi oldukça yeni olduğu gibi Olimpiyatlarda ve yarışmalara 1984 yılında dahil olmuştur. Madalya ise Puanlama sistemi branşa özgü olabilir.

RİTMİK JİMNASTİK YARDIMCI MALZEMELER

Ritmik Jimnastik te Çember, top, kurdele, ip ve lobut gibi aletler kullanılmakytadır. Dans ve yer hareketleriyle estetik ön planda tutularak sunulan koreografiler alet ve teknikler uygulanır. Genelde Sporcular  bireysel katıldığı gibi gurup olarak ta  yarışmaktadır.


GENEL JİMNASTİK 

Her ülke kendi yarışma kurallarını koymaktadır.  Genel jimnastik branşı gösteri amaçlı yapılmaktadır. Çeşitli Müzik ile beraber, çeşitli aletler kullanılarak yapılan dans ve hareketlerin sunumu ile yapılır. Rahat hareket aquakamp Serbest spor giysiler giyilir. Gruplar halinde yapılmaktadır.Gruplar sadece bireysel olarak kadın ya da sadece erkek olabilir veya Karma olarak da gösteri yapılabilir. Zorunlu önceden belirlenmiş hareketler yapılır. Amaç yarışmacıların en başarılı oldukları yönünü ortaya çıkarmaktır. 

Hiç yorum yok: