15 Ocak 2018 Pazartesi

YAZ GENÇLİK KAMPI VE SPOR

KAMPTA SPORUN ÖNEMİ

Okul dışı eğitimin önemli bir parçası olan Yaz Gençlik Kampı Türkiye de son zamanlarda önemi daha çok anlaşılmaya başlandı. Yapılan Araştırmalar da spor faaliyetleri olarak Spor her zaman Yaz Kampının içerisinde olmasıdır. Çocuklarda, fiziksel gelişim, zihinsel gelşim ve  sosyal gelişimi amaçlanmaktadır. 


KAMPTA SPORUN KATKILARI

Kampta Spor çocuklar için fiziksel olduğu kadar güç ve beceri gerektirir irken  takım ruhunu pekiştiren ve sosyalleşmeler için önemli olmakta.  Kampta spor yapılırken en eğlenceli etkinlikleri her zaman katılım yüksek olmaktadır. Sporun içerisinde bulunan ve takım olgusudur. Bu da sosyaleşme ve kendi ayakları üzerinde durmayı sağlamaktadır.


KAMPTA OYUN, SPOR VE EĞLENCE İÇ İÇE

Öğrencilerin daha çok katılımını sağlamak için, oyunlar ve yarışmalar şeklinde olursa çok daha çazip olacağından katılılım ne kadar yüsek ise sosyalleşme o derece fazla olmaktadır. Kamp organizasyonlarında Spor yapan öğrenciler disiplin kazaanmaktadır. İleriki hayatları için  hedef koymaya ve başarmayı kendilerine görev edinirler.

GENÇLİK KAMPLARINDA SPORUN FAYDASI

Kampların en önemli faydalarından biride, Öğrencilerin gelişim  döneminde agresif ve olumsuz tavırlarının üstesinden spor ile gelinebilir. Kamp tercihinde spor  yapılıyor olmasına ve etkinliklerin genişliğine önem verin.


ERGENLİK DÖNEMİNDE SPORUN ETKİSİ

Kamplarda, özellikle ergenlik yani 13 - 17 yaş arası döneminde  kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve hareket gelişimi için  doğru yönlendirmek için Gençlik Kampını tercih etmelisiniz.  Sosyal gelişimi ve öz güvengeliştirmek için takım sporlarına yönlendirmek en doğrusu olacaktır.

GENÇLİK KAMPININ  ÖĞRENCİ ÜZERİNDEKİ GELİŞİMİ

Çocuklar İlerde ki Hayatların da başarı hedeflerine koşarken kamplarda sportif faaliyetlerini ve  ders başarısını paralel geliştirmesi gerekmektedir. Özellikle aquakamp Çocukların ilerde ki hayatını şekillendirecek her zaman birikimleri olacaktır ve hedefe daha kolay ulaşacaklardır. Kamplarda Spor yapan öğrencilerinin, yapmayanlara oranla ileride gelişime olumlu katkılar sunmaktadır.







Hiç yorum yok: