17 Ocak 2018 Çarşamba

YÜZMEDE GELİŞİM İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

JİMNASTİK YAPILMALI

Bir yüzücü olmak istiyorsanız mutlaka bu spora başlamadan jimnastik yapan ve çalışan yüzücü vücudu bu spora hazırlamak gerekir. Jimnastik hareketlerinde yapılan esneklik çalışmalarında kasların boyu uzamakta ve dayanıklılık artmaktadır. Esneklik çalışmaları Performansı artırdığı gibi sakatlanma riskini düşürmektedir.

KARA ÇALIŞMASI

Yüzme performansını direk etkileyen önemli bir konu ve en önemlisi diyebiliriz. Yüzücülerin Antrenman öncesi veya sonrası yapılan Kuvvet Güç ve Dayanıklılık çalışmaları yaptığı programdır. Bu çalışmalar yüzülen mesafe kadar önem taşır. Direnç Lastiği, Koordinasyon ve Ağırlık aletleri olmaktadır.

STİL ANALİZİ 

Bilinmesi gereken Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyo sporcular teknik düzeltmeler yapmaktadır. Yüzme  tekniklerinin düzeltilmesi ve geliştirilmek gerekir. Teknik düzeltmede uygulanan en iyi yöntem görsel eğitimdir. Suyun altından ve Üstünden dron ile yapılan çekimle Sporcunu hatalı teknikleri  düzeltme çalışmaları yapılır. Yüzmede stil analizi bu şekilde yapılmaktadır..

PİLATES

Yüzme sporuna destek sağlayan önemli etkenlerden biride pilatesdir. Pilates Yüzücülerde Kas Kontrolü, Kasları Esnetme, Denge, Kordinasyon, Nefes Kontrolü ve Kas Güçlendirme amaçlı yapılmakta ve yüzme performansına olumlu etkisi olmaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken Yüzmeden anlayan bir pilates Antrönörü ile çalışılmasında fayda vardır.

YÜKSELTİ ANTRENMANI 

Yüzme hazırlık dönemi veya önemli yarışlar öncesi en az 2700 - 3200 rakım yükseklikte yapılan yüzme antrenmanlarından oluşur. Yükseklikte kandaki Hemoglobin artarak dayanıklılık artırılmakta ve yüzücünün performansını  olumlu yönde etkiler.  Teknoloji geliştiği için artık bu yüksekliğe çıkmadan aynı etkiyi sağlayan yükselti çadırları önemli bir buluştur.

Hiç yorum yok: