26 Ocak 2018 Cuma

YAZ GENÇLİK KAMPI

DÜNYA'DA YAZ GENÇLİK KAMPI

Tüm Dünyada Yapılan Yaz Kamplarının Geçmişi, 1900 Yıllara Dayanmaktadır. Dünyada Yaz kamplarının Önemi daha çok anlaşılmıştır. Mesala A.B.D de Yapılan araştırmalarda,Her 3 kişiden 2'si  İki defa yaz Kamplarına Gitmiş En az 1'ide bir kez Kamplara Katılmıştır. Özellikle Yürt dışında yapılan yaz ve Gençlik kampları arasında büyük farklılıklar gözlenmektedir.

Yurt dışında Yapılan kamplarda Askeri, dini,  ve bizdeki gibi spor ağırlıklı olan kamplardır. Bu kamplar Okul dışı eğitim olarak ta adlandırılır. Yaz kampı belli bir program doğrultusunda denetimli yapılan programlardır. Gençlik kamplarına, Çocuklar veya Gençler yaz Aylarında veya Tatillerde Tüm Dünyada Yaz Kampı Programlarına katılır. Öğrenciler, Çocuklar ve Gençler Bu kamplara Katılır. Kışın yapılan Eğitim ve Öğretin Yılının yani akademik yılı Bitiren   öğrenciler Yaz Kamplarının gelmesini İp'le çekerler.

Yaz Okulları akademik müfredat Uygulanan Programlar İle Karıştırmamak gerekir.Bu tip Yaz Okulları  akademik çalışmaları içerir.


TÜRKİYE'DE YAZ GENÇLİK KAMPLARI

Türkiye'de Yapılan Yaz Kampları Dünyada Yapılan Kamplarına göre, doğru tabirle anlatmak gerekirse, emekleme döneminde'dir. Türkiye 'de, Gençlik Kamplarının en Eskisi 20-30 Yıllık bir geçmişe sahiptir.

YATILI OLMAYAN YAZ OKULU

Çoğu Zaman Yaz kampı ve Gençlik kamplarını Günü birlik diye tabir ettiğimiz Sabah 9 da başlayıp, Akşam 5'te sona eren Yaz okulu İle Karıştırmaktayız. Buda Yaz kampının Türkiye'de çok yeni olduğunu gösterir. Türkiye deki Yaz kamplarının geçmişi 20-30 yılla dayanmaktadır. Yurt içi yaz Kampları Dünyada yapılan diğer kamplarla farklılık gösterir.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI YAZ KAMPLARI

Yurt içi Gençlik Kamplarına Çocuklarını bu kamplara gönderen Velilerimiz çocuğum iyi bir Tatil yapsın, Eğlensin, Deşarj olsun gibi konularla göndermektedir.Ancak unutulmamalıdır'ki Yaz kamplarında Bir Eğitim verilmektedir.

GELENEKLERE GÖRE YAZ KAMPI

Türkiye'de Yapılan Kamplarda, Gelenek,Görenek, Örf ve Adetler göz önünde Buludurulur. Bu Kampların Programlarında, Spor Aktiviteleri, Su sporları, Tarihi- turistik geziler, Çadır kurma, Kamp ateşi, Survivor Yarışmaları Konusunda Uzman Eğitmenler Tarafından faaliyetleri Uygulamada çocuklarımıza Yardımcı olurlar.

Yaz Kamplarının Bir diğer Eğitimide Etüt Olmaktadır. Bunlar Tiyatro, Müzik , Dil Eğitimi, Resim, Satranç, İzcilik, Kampçılık Gibi eğitimler uygulanır. Yaz kamplarını Çocuklarımıza Geniş bir yelpazede sunarlar. Türkiye'de Yaz Kampları gelişmeye devam etmektedir.






Hiç yorum yok: