3 Ağustos 2018 Cuma

Yaz Kampı ve Gençlik

Gençliğe ilk adım yaz kampında atılıyor ve gençler kampta buşuyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen 1.000 lerce öğrenci Türkiye Yaz Kampı programlarına katılıyor.  Yaz tatilinin yaklaştığı şu günlerde Aileler kamp araştırmasını hızlandırarak kendilerine en uygun olanı seçmeye çalışıyor.


BİR ÇOK ÜLKEDEN ÖĞRENCİ YAZ KAMPLARINA KATILIYOR

Genellikle İngiltere, Almanya, Holanda, İtalya, Fransa, Rusya ve Türki cumhuriyetler gibi bir çok ülkeden gençler Türkiye Yaz Gençlik Kampları bu yılda oldukça revaçta olmaya ve tercih edilmeye başlandı. Uluslararası düzeyde düzenlenen kamplarda İngilizce dil geliştirmek ve pratik yapmak için uygun ortam oluşmaktadır. Ebevynler yurt dışı dil gelişim kampları yerine Türkiye de bulunan bu organizasyonları tercih etmektedir.

YENİ KÜLTÜRLER TANIMA AÇISINDAN DİĞER TERCİH SEBEBİ

Gençlerin ve çocukların hem yeni kültürler kazanmaları, Hem de yeni arkadaşlıklar kurmaları açısından 15 günlük yatılı olarak yapılan programlara talep son yıllarda artmaktadır. Uzun yıllar sürecek bu dostluklar kampçıların gelişim ve öz güven açısından önemli ortamlardır. Bu tür kamplarda sosyal ortamlar çocukların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamaktadır.

YAZ KAMPINDA ERGENLİĞE GEÇİŞ DÖNEMİ FAYDALARI

Tüm ailelerin en sıkıntılı olduğu ve çocuklarımızın kişiliklerinin oturmaya başladığı bu dönemler oldukça zor geçmektedir. Yaz Kampları çocuklarımızın özellikle bu dönemler içerisinde bulunan yaşlara hitap etmekte olduğu için programlar ergenlik durumları ön planda tutularak hazırlanmaktadır. Kamp Yöneticileri psikolojik destek vererek çocuklarımızı desteklemektedir.

Hiç yorum yok: