20 Ağustos 2018 Pazartesi

KAMP KURMANIN PÜF NOKTALARI

Çadır kampı yapmaya giderken Çantanıza Çok fazla ve gereksiz malzemeler koymayınız.Bu gereksiz malzemeler size hammalık yaptırmadan öteye gitmeyecektir. çantanızda mutlaka bulunması gereken yeterli, gerekli ve gerektiğinde hayat kurtarıcı malzemeleri yanınıza almanız gerekmelidir

KAMP ÇAKI BULUNDURMA

Yaz KampıYanınıza almanız gereken Malzemelerin başında gelmektedir. Küçük fakat kullanışlı Bir çakı doğada yaplan kamplarda, en çok işe yarayan olmazsa olmaz malzemedir. Korunma veya avlanma amaçlı kullanılabilir.Hayat kurtaracak temel malzemedir. Düşündüğünüzde yada Uygulamaya geçtiğinizde, çok daha fazla işinize yarayacaktır. Bunla ilgili örnek verecek olursak; Yaralanmalarda,  Bandaj yaratmak için kumaş kesebilir ve  Bir sebepten ötürü aç  kaldığınızda, Avlanma amaçlı kullanabilirsiniz. Yanınıza İlla kocaman bir pala almanıza gerek yoktur.

KAMP UYKU TULUMU SEÇİMİ
Kamp alanı Seçtikten sonra, nerede ve hangi iklimde olursanız olun, çadırda çok sıcak yada soğuk sebebiyle uyanmak istemessiniz.
Yanınıza iklime ve hava şartlarına uygun uyku tulumu almalısınız. Kullandığınız uyku tulumunu kullanırken içinize özelikle içi yün içlik yada uzun kollu tshirt giymeniz iyi olacaktır.

KAMP MAT SEÇİMİ
Kampa giderken Yanınıza Aldığınız çadır ve uyku tulumu dışında. kamp matı, Vücudunuz  ile  zemin arasında izolasyon sağlayacaktır. bu malzeme aynı zamanda yerden gelen nemin ve yağmurun  tulumunuzun ıslanmasını da engelleyecektir.

KAMP KAFA LAMBASI SEÇİMİ
Çadır kampları için çantanızında olması gereken  bir malzeme dir. Kullanışlı bir model işinize yarayacaktır. Gece kamp çadırını rahat kurma da, eşyalarınızı bulma da, karanlıkta tuvalete gitme ve Kamp alanına Kolay ulaşmanızı sağlar. Gün batımından sonra yürüyüşünüz bitmedi ise yolu daha kolay bulmanızı sağlayacaktır. Çadır Kamparında Kafa lambasız bir çadır kampı Düşünülemez.


KAMP SU MATARASI SEÇİMİ
Yaz Kampı yada Kış Kampında yanınızda olması gereken malzemelerden biride su matarasıdır. Ancak yanınıza alacağınız dolu su matarası. Size birkaç saatliğine işe yarayacaktır.  Kamp çevresinde bulunan kaynak veya çeşme sularından su ihtiyacınızı giderebilir ve Suyunuzu yanınızda taşımak için su matarası bulundurmanız gerekmektedir. Bulduğunuz kaynaklardaki sular Çoğunlukla içilebilir olmayabilir. Bu kaynaklardan su içmeden önce her ihtimallere karşı su arıtmak  için yanınızda klor tableti veya su filtresi bulundurmayı unutmayınız.


KAMP BÖCEKLERİ KOVUCU SPREY SEÇİMİ
Çadır kampında, böcekler, Sivri sinekleri gibi haşereleri kovmak için yanınızda bulundurmanız en önemli malzemelerden biriside spreydir. Yalnız bu sürekli unutulmaktadır. Çadır olmadan bile kamp yapılabilir fakat yanınızda böcek kovucu sprey yok ise bütün kamp maceranız kabusa dönüşebilir. Alacağınız spreyin içinde DEET maddesinin yüksek olması gerekmektedir.

KAMPTA ÇÖP TORBASI BULUNDURULMASI!

Yanınıza almanız gereken bir malzemede, Büyük Boy Çöp Torbası olmalıdır. Kamp süresince ardınızda bırakacağınız çöpleri bir torbasına koymanız, bir yana çevrenizi temiz tutmaya ve korumaya (Bu önemli bir Kamp kuralıdır) yardımcı olacaksınız. bulunan bir çok börtü böceği de çadır kamp alanından uzakta tutmanızı sağlayacaktır.


KAMPA GİDERKEN KİBRİT VE ÇAKMAK BULUNDURMA

Yaz Kampı Zorluk derecesi yüksek kamp alanlarında,İki çubuğu birbirine sürterek ateş yakmak oldukça zordur. Autdor mağzalarında satılan çakmak ve kibritler oldukça kaliteli ve taşınabilir Olduğu için Kamp ateşi yakmak kolay olacağından bu malzemelerden temin etmeniz yeterli olacaktır. Bu malzemeler olmadan gittiğiniz çadır kampı üşüme ve açlık olarak size geri dönebilir. Kibritlerinizi su geçirmez bir kutu veya poşet içinde Bulundurmalısınız.


KAMPTA HARİTA BULUNDURMA

Tabiki de, Günümüzde teknoloji oldukça ileri seviyede dir. Her birimizin Yanında akıllı telefon taşıyan, Yada  bir gps sistemi olan cihaz olabilir. Doğada Yapılan kampta, kural dijital haritalara kesinlikle güvenilmez. Yaz Kampı kuracağınız bölgeyi ve gidiş, dönüş yapacağınız yeri gösteren ve herhangi bir olumsuzluk anında yakınlardaki güvenli bölgelerin yerlerini de kapsayan bir haritayı çantanızda bulundurmalısınız.

İLK YARDIM SETİNİN ÖNEMİ

Doğada Yapılan Kamplarda, Yürüyüşler de ve Çadır Kurma sırasında ufak tefek yaralanma, böcek ısırması, burkulma gibi riskler her zaman olabilmektedir.Yaz Kampı Eczanelerde satılan hazır İlk yardım seti alabilirsiniz. Kamp kuracağınız alana giderken, bölgenin özelliklerine ve kişisel ihtiyaçlarınıza uygun bir ilk yardım seti almalısınız.

Hiç yorum yok: