13 Ekim 2017 Cuma

JİMNASTİK YER HAREKETLERİ NELERDİR?

Sporcular yer hareketlerini 12 x 12 = 144 m karelik bir alanda yaparlar. Verilecek puanlama zamana bağlı yapılmakta dır. Yer hareketleri sürekli değişen yönlere ve belli bir ritm ile yapılmaktadır. Bu ritmlere, Koşu, Sıçrama, Denge, Dönüşler eklenmektedir. Bu Jimnastiğin seyirciye sunduğu müthiş hareketleri bir bütün olarak sunmaktadır.

Yer hareketlerini sunacak jimnastikçi, özellikle ısınmayı iyi yapması gerekmektedir. Antrenörler yer hareketlerinde başarılı olacak sporcuları fiziki yapısına göre seçmelidir. Alıştırmalar genelde, esneklik, Denge, Amut çalışmalarına özen göstermek gerekir. Hareketleri kolaydan zora doğru öğretilmesi gerekmektedir. Karışık verilen eğitimlerde sakatlık riski oluşmaktadır. Bu durumu Antrenörler daha iyi ve doğru planlamalıdır.


Başarı için Yer hareketlerinde saniyenin binde biri gibi sürelerde karar vermek gerekir. Yer hareketlerinde dönüşler, Saltolar, Burgular birbirini izlemeli ve kesintisiz hareketi tamamlamak gerekir. Jimnastik yer hareketlerinde akıcı figürler sunmak için önce hareketleri parça parça çalışmalı, Sonra bir bütün olarak süreye bağlı kalmak kaydı ile tamamlamak gerekir.


TEMEL ÇALIŞMALAR NASIL YAPILMALI

Genelde yer çalışmaları 4 gurupta toplanmaktadır. Bu guruplar, Temel çalışmalar, Güç hareketleri, Esneklik çalışmaları, Akrobatik hareketler olmaktadır. Tüm bunları zorluk derecelerine göre sıralaması yapılmalıdır. Jimnastik Yer hareketlerinde kolların önden yukarı ve yana açmalar yapılmalıdır. Bacaklar öne arkaya ve yana savurmalar yaparak hareketler bu doğrultuda yapılmaktadır. Hareketlerde vücut gergin olmalı sıçrama ve esnetme ile çalışmalar tamamlanmalıdır.

Çocuklarda yer hareketlerine sporcu seçerken Jimnastik kursu Temel hareketlerini öğrenmiş ve bir geçmişi olmasına dikkat etmek gerekir. Aquakamp jimnastik kulübü uzun yıllar tecrübesi ile sizlere hizmet vermeye devam etmektedir.

Hiç yorum yok: