9 Ekim 2017 Pazartesi

JİMNASTİĞİN İÇİN 6 NEDEN

Çocuklar için gelişim denildiğinde ilk akla gelen spor dalı jimnastik olmuştur. Bu spora bakıldığında veya Gözlem yapıldığında çocukların doğasında yaptığı bir çok hareketleri bir arada bulabilirsiniz. Fiziksel ve zihinsel gelişime büyük oranda etkisi olmaktadır. Çocuklar jimnastik yaparak aynı zaman da sosyalleşmeleri sağlanmaktadır. Motorsal becerileri üst seviyeye çıkan çocuklar liderlik özelliğini ön plana çıkarmakta ve gelişimlerine önemli destek vermektedir.  Bunun için 6 nedeni sizler için sıraladık.

1- İSKELET SİSTEMİ 

İyi planlanmış ve yönetilen jimnastik sporuna giden çocuklarda iskelet ve kas sisteminin gelişimine inanılmaz faydaları olmaktadır. Bu sporda yapılan İtme, Çekme, Zıplama, Salınma ve Esneme hareketleri bulunmaktadır. Çocuklar bu hareketleri planlı bir şekilde yaptığı taktirde kas ve iskelet sistemi güçlenmektedir.

2- SPOR DALLLARI ALT YAPISI 

Her hangi bir spora başlamadan önce  jimnastik sporu yapan çocuklar performans aşamasında daha büyük başarı elde etmektedir. Ülkemizde ve tüm Dünyada yapılan araştırmalarda alt yaısında jimnastik yapmış çocukların yada büyük sporcuların başarılarında jimnastik yatmaktadır. Özellikle esneklik sonradan fazla geliştirilemeyen bir durumdur.

3- SOSYALLEŞME 

Son yıllarda Uzman doktor veya Çocuk pskologlar, İçine kapanık yada çekingen çocukları daha aktif yapmak için jimnastiğe başlamaları konusunda Aileleri uyarmaktadır. Temel Jimnastik Kursuna giden Çocuklar çeşitli yarışma ve oyunlarla yaşıtları ile daha kolay kaynaşmakta ve öz güvenlerin artığı görülmektedir.

4- KAS GELİŞİMİ 

Çocuklarda küçük yaşlarda olabilecek kas gelişim geriliği veya duruş bozuklukları için genelde Yüzme ve Jimnastik yapmaları önerilmektedir. Çocuklar jimnastiğe başladığında kısa sürede bu sıkıntılarını gidermekte ve kas gelişimine olumlu neticeler olmaktadır. Kaslarını geliştirmek için jimnastiğe uzun süre devam edilmeli aksi taktirde çok verim alamazsınız.

5- MOTORSAL BECERİLER 

Çocuklardaki motorik hareketler olan ve bu hareketlerin uygulanmasındaki emir komuta ve uygulama konusunda beyin ve kasların uymu için jimnastik yapmalarında büyük fayda vardır. Koordinasyon, Çabukluk, Zeka gelişimi için yapılan parkur çalışmalarında çocuklar bunu bir yaarışma yada oyun olarak gördüğü için katılım ve odaklanmada yüksek performans elde edecek ve bu konudaki gelişimleri onlara uzun yıllar fayda sağlayacaktır.

6- HİPERAKTİF ÇOCUKLAR 

Velilerimizin sıklıkla bahsettiği bir durum olmaktadır. "Çocuğum çok hareketli ve kendisine zarar vermesinden endişe ediyorum" demektedir. Tabi ki bunun çeşitli sebepleri bulunmaktadır. Ancak en önemli sebebi günümüzde çocuğun yapısında bulunan oyun oynayacak alan bulamamasıdır. Hep kapalı alanda tutulan çocuklar evin içerisinde adeta kapalı kutuya hapsolmuş hissetmektedir. İşte burada jimnastik sporu sizin ve çocuğunuzun imdadına yetişmekte, Fazla enerjilerini jimnastik yaparak atmaktadır.

Bu örnekleri çoğaltabiliriz, Ancak sizlere en önemlilerini sunmaya çalıştık. Sizde çocuklarınızı aquakamp.com sayfamızdan detayı bilgi alarak bu spora kolaylıkla yönlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: