16 Ağustos 2017 Çarşamba

YÜZME KURSUNDA YARDIMCI MALZEME KULLANIMINA NE ZAMAN BAŞLANMALI?

Yıllardır, Kişilere yapılan yüzme eğitiminde tartışılan konular dan biri olmuştur. Peki Yüzme Kurslarına katılan öğrencilere ne zaman yardımcı malzemeler kullanmaya başlamak gerekir.

Hiç yüzme bilmeyen bir kursiyere hemen bir tahta verilmesi yada palet verilmesi doğru bir çalışma olmaz. Öncelikle yardımcı malzemeler neler, bunları ne zaman kullanacağımızı bilmemiz gerekir. İyi bir yüzme dersi almak istiyorsanız Antrenörünüz yardımcı malzeme kullanmadan eğitime başlamalıdır. İyi bir Antrenör, Temel yüzme tekniklerini vermeli sonra Tahta, El paleti, Ayak paleti, Pul boy, gibi malzemeleri kullanmalıdır. Eğer hemen bu malzeme kullanımına başlarsa o zaman bu Yüzme Kursu sorgulanmalıdır.

YÜZME DERSİNDE, TEKNİK DÜZELTME NASIL OLMALIDIR?

İşte burada kötü bir yüzme stilini düzeltmek için yardımcı malzemelerden destek alınmalıdır. Dışarıdan bakıldığında iyi bir yüzme tekniği kullanabilmek için her türlü malzemeyi kullanmak gerekir. Örnek verecek olursak nefes çalışmak için yüzme tahtasını, suda iyi bir kayma yapabilmek için ayak paletini, iyi bir su çekişi sağlamak için el paletini kullanabilirsiniz. Bunlara başka yardımcı malzemelerde ekleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konulardan biri de bunları kullanırken Antrenör sizi gözlemlemesi ve hatalarınızı düzeltmesidir.

Hiç yorum yok: