5 Şubat 2019 Salı

YAZ SPOR OKULUNA GİTMEK İÇİN 10 NEDEN

Yaz Spor Okuluna Gitmek İçin 10 Neden;

Yaz spor okuluna gitmek için 10 neden ve Yaz spor okulu nedir ve nasıl olmalı diye düşünüyorsanız tüm ayrıntıları ile sizlere anlatmaya çalışacağız. Güvenili ve yararlı yaz spor okulu nasıl olmalı, en iyi yaz okulu nasıl araştırılır.

YAZ SPOR OKULU NEDİR?

Çocukların ve öğrencilerin eğitim ve öğretimin sona ermesinden sonraki yaz tatili döneminde Spor, Eğlence, Eğitim, Etkinliklerin yapıldığı programlara yaz spor okulu denir. Bu programların içeriğinde çeşitli spor aktiviteleri, Sosyalleşme ve faaliyetler bulunmaktadır.

UZUN YAZ TATİLİNİ DOLU DOLU GEÇİRMENİN YOLLARI

Çocuklar için uzun yaz tatilinde ne yapmalı, nereye göndermeli diye fazla düşünmeye gerek yok. Uzun eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile ödev olmadan tatil yapmak her öğrencinin hayali olmaktadır. İşte hem ailelerin ve çocuklarınızın tam kurtarıcısı olan  yaz spor okuluna kayıt yaptırabilirsiniz.

YAZ SPOR OKULUNA GİTMEK İÇİN 10 NEDEN

Yaz spor okuluna gitmek için 10 nedeni sizler için araştırdık;

- Çocuk gelişimi için doğru program,
- Çocukların dinlenmesine destek verir,
- Hobiler ve etkinlikler yapma fırsatı bulurlar,
- Çeşitli yeteneklerini geliştirirler,
- Fiziksel gelişimlerine olumlu etki yapar,
- Sosyalleşmeleri açısından önemli bir programdır,
- Spor faaliyetkleri yapma olanağı sağlanır,
- Çocuklar sorumluluk duygusu ve paylaşımı öğrenirler,
- Doğaya saygıyı ve tabiata sevgisi aşılanır,
- Kişilik gelişimini olumlu etkiler

Bu programlarda takım olgusu ve birlikte hareket kabiliyetini geliştirmenin yollarını keşfederek geleceğe daha güvenle hazırlanmalarını sağlar.



ÇOCUKLARIN ÖZGÜVENLERİNİN ARTMASINA YARDIMCI OLMAKTADIR

Yaz spor okulu çocukların özgüven gelişiminden tutun da yaratıcılıklarını ortaya çıkartmak gibi karekterlerini kazanmalarını sağlar. Ekip ruhu ile beraber birbirlerine destek olma arkadaşını yarı yolda bırakmama ana başlıklar olarak sayabiliriz. İlerde ki yaşantısında lider kişilikler bu tür etkinliklerin ve aktivitelerin içeriğinde oldukça fazla yer tutmaktadır.



KENDİ YAŞITLARI İLE FARKINDALIK YARATMAK İÇİN TERCİH EDİLMELİ

Kendi yaşıtlarına oranla okul dışı eğitimin bir parçası olan ve yaz spor okuluna katılan öğrenciler tatil dönemi boş geçiren kişilere göre farkındalık yaratır. Birlikte hareket etme, saygı, hoşgörü,dayanışma,pozitif kişilik kazanma gibi normal yaşamı etkileyen faktörler geliştirmenin en kısa yolu olarak gözükür.

Başkalarına Saygı

Sosyal aktivitelere katılan öğrenciler birbirlerine saygı duymayı, aldıkları sorumluluklar ve edindikleri deneyimler sayesinde birlikte çalışmayı öğrenirler. Ekiple yapılan aktivitelerde hedeflere ulaşan ve başarı gösteren gençler, ödüllendirilir ve dayanışmanın yanında birbirlerine saygı duymayı da öğrenirler.

Kendilerine saygı

Öğrencinin sosyal ve güvenilir bir ortamda katıldığı aktiviteler pozitif bir kişilik edinmesini, başarıyı yakalamasını ve kendisine saygı duymasını sağlar.

Hoşgörü

Grup ile yapılan aktivitelerde değişik kültürlerden gelen öğrenciler aralarındaki farkın aşılamaz olmadığını yaşayarak öğrenirler. Bu deneyim, farklılıklara saygı duymayı öğretirken hoşgörülü olmalarını da sağlar.

Kişiliklerini bulmak

Sosyal aktiviteleri iyi hazırlanmış bir yaz kampı programı, çocuklara ve gençlere kendilerini ifade etme özgürlüğü ve daha iyi tanıma fırsatı verir. Öğrencilerin, ailelerinden uzakta kendilerini her türlü ifade edebilecekleri bir ortamda bulunmaları onlara, kendi ayakları üzerinde durmayı öğretirken ruhsal gelişimlerinde ve kişiliklerini bulmada da olumlu katkılar sağlar.

Hiç yorum yok: