6 Şubat 2018 Salı

JİMNASTİKÇİ SEÇİMİ NASIL OLMALI

Türkiye'de, Jimnastik sporu için seçilecek öğrenci, Doğal olarak seçmelerde bir çok testten geçmesi gerekir. Yapılan testlerdeki Sonuçları önceden tahmin etmek yada bu sporcudan İyi jimnastikçi veya bundan jimnastikçi olmaz diye bir yorum doğru olmaz.

VÜCUT ÖZELLİKLERİ NEDEN ÖNEMLİ


Jimnastikçi seçiminde, Örnek olsun diye bahsedeceğim konunun başında Antrenörün tecrübeside önemli bir etkendir. Hiç ummadığınız sporcu Olimpiyatlara kadar gidip Madalya alabilir. Jimnastik Kursuna katılan kişiler arasından seçim yapmak güç olabilir. Uzun yıllardan bu yana yapılan seçmelerde artık Ülkemizde de büyük ilerlemeler olmuştur.

Elit ve İleri seviye eğitim için yani lisanslı olarak spor hayatına devam edecek sporcuyu seçmek Kas yapısı, Fizyolojik, Psikolojik, Sosyolojik verilerle daha kolay olmaktadır. Yapılan bu araştırma, Ölçümler de elde edilen sonuçların analizi doğru yapılmalıdır.

ANTRENÖR KARARI HER ZAMAN ÖNEMLİDİR 

Jimnastik Antrenörünün tecrübesi ve  bir çok test kadar önemli olduğu kadar sonuçlarda öneli olmaktadır. Antrenör kendi hislerine güvenmeli ve kimsenin göremeyeceği bir özelliği görebilmektedir. Jimnastik Kursu katılımcıları bu süreç içerisinde gözlem yapılmalıdır.


SPORCU GÖZLEMİ İYİ YAPILMALI

Sporcuya bakış açısı ve testlerden sonra Antrenörün bakış açısını birleştirerek Jimnastikçiyi seçmelidir. Antrenör Jimnastikçi seçerken mümkün olduğu kadar seçmelere zaman ayırmalı, oldu biti yapılmamalıdır. Jimnastikçi seçiminde önce çocukları sağlık kontrolünden geçirmeyi kesinlikle unutmamalıyız. Vücut yapısına, uzun bacak ve kısa kol yapısı seçmelerde 1. derecede önemli olur.





Hiç yorum yok: