22 Nisan 2017 Cumartesi

YÜZME KURSU VE ZAYIFLAMA

Yüzmeyi bilmiyorsanız tabi ki önce yüzme dersi yada Özel yüzme dersi almalısınız.Yüzme kursu çalışmalarınızı Kilo almak veya kilo vermek için sadece yüzme çalışması yeterli olmaya bilir. Eğer kilo vermek  istiyorsanız ilk önce Dengeli beslenmeye önem vermelisiniz.
Doğru  beslenme Alışkanlığı kazanmalısınız. Buna ek olarak düzenli Yüzme Antrenmanı yapmalısınız.

Sadece yüzme Kursu çalışmalarına katılarak  kilo verme fikri doğru bir seçim olmaz. Tam aksine,  istiyorsanız en az hafta da 3, 4 gün sürekli uzun mesafeli yüzme yapmalısınız. Yüzme kursu çalışmalarında, Yaktığınız kalori çok önemli sadece suya girip 1 saat te  yüzerek kilo vermeniz mümkün olabilir. Yüzmede kilo vermeyi, kısa vadeli düşünmemeli,uzun vadeli düşünmelisiniz. Yüzme Dersinde Antrenör eşliğinde yüzme çalışması yaptığınız için disipline olursunuz ve kaçamak yapma şansı bulamazsınız.  Böylelikle doğru bir Yüzme Antrenmanı ile Yüzme sporunda kilo vermek  mümkündür. Özellikle Obezite açısından önemli bir spor dalı olduğunu unutmamalıyız. Çünkü iskelet sistemine yük binmeden yapılan bir spor dalıdır. Suyun kaldırma kuvvetinden yararlanarak yapılan Yüzme dersi olmakla bir numaralı spordur.
Yüzme Kursunda yapılan çalışmalar neticesinde, vücuttaki kaslar sıkılığı, basenlerin azalması, kas gelişimi, kalp dolaşım sistemine faydası, solunum parametreleri gibi insan sağlığı Yakından etkileyen konular üzerinden ciddi anlamda faydası Olmuştur.

Hiç yorum yok: