6 Kasım 2017 Pazartesi

ÇOCUK VE JİMNASTİK

Çocuk ve Jimnastik arasında bağlantıyı kurmak aslında oldukça basittir. Çocuğun doğasında bulunan ve koşup aynarken yaptığı tüm hareketleri içerisinde barıdırmaktadır. Çocuğun Jimnastik yaparken fiziksel gelişimi başta olmak üzere sosyal ve psikolojik olarak gelişimini desteklemektedir. Vücut yapısının güzel görünmesine büyük katkı yapar.


Jimnastik Tüm sporların temelini oluşturmakla beraber alt yapısını oluşturur. Çocuklar jimnastiği yaptıktan sonra  başka bir branşta devam etmek istediğinde alt yapısı hazır durumda olur. Jimnastik yapan Çocuk yeni başlayacağı spor dalında diğer arkadaşlarına göre daha avantajlı duruma gelir.

Jimnastik sporuyla ilgilenen çocuklarda, Denge, Kuvvet, Çabukluk, Esneklik, El ve göz, Sinir, Kas koordinasyonu oldukça iyi gelişmektedir. Tüm bu konularda gelişim için Bir Jimnastik Kursuna çocuğunuzu göndermelisiniz. Vücut kontrolünü sağlayarak bilinçli bir şekilde kullanmaya başlayacaktır.

Çocuklar Jimnastik yaptıktan sonra yaşıtlarına göre daha çok sosyalleştikleri görülmektedir. Aynı zamanda, kas ve kemik yapısının kuvvetlendiği yapılan araştırmalarda ortaya çıkmaktadır. Arkadaşları ile iletişimde kolaylık sağlayan Jimnastik öz güven açısından daha fazla gelişim sağlamaktadır.

Özellikle çocuk yaştaki dönemde gelişim sürecinde önemli bir yapıya sahiptir.  Bu dönem büyüme ve gelişim açısından hızlı olduğu zamandır. Çocuklar bu dönemde jimnastik sporu ile birlikte, sağlıklı beslenmeli, düzenli egzersiz yaparak, yeterli uyumalıdır.

Çocuklarda yapılan bu egzersizler sonucunda, Onların yapısındaki değişimi görerek fark edeceksiniz. Bu olumlu değişim ileride çok büyük öz güven kazandıracaktır.
 

Hiç yorum yok: